Календар

Заповядайте на традиционни кушии по случай Тодоров ден в с. Зимевица

Заповядайте на традиционни кушии по случай Тодоров ден в с. ЗимевицаТази събота, 8 март, отбелязваме хубавия български празник Тодоров ден. Според легендата Свети Тодор отива на бял кон при Господ и измолва идването на лятото. Затова на този ден се провеждат традиционните надбягвания с коне, наречени кушии. БДЗП има удоволствието да ви покани на един изключително цветен и колоритен празник - кушиите в село Зимевица, община Своге.

Надбягванията се провеждат под патронажа на Н. П. Посланика на Монголия у нас г-н Лхамсурен Дугержав. Състезанията се провеждат с коне и с магарета. В празника се включват и местни фермери, които излагат продукцията от своите стопанства. БДЗП работи с местните фермери, които развиват природо съобразно земеделие и животновъдство, в рамките на проекта „За Балкана и хората”, финансиран по Българо-швейцарската програма за сътрудничество.
Ако искате да опитате истинско овче кисело мляко, произведено от местен фермер в личното му стопанство от издояването на млякото, до пласирането му на крайните клиенти чрез т.нар. „директна продажба”, заповядайте в района на Западен Балкан и се насладете на хубавата запазена природа и гостоприемните хора.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2700 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони