Календар

„Осогово - непознатата планина между две столици“ - курс 'Опазване на биоразнообразието'

„Осогово - непознатата планина между две столици“ - курс 'Опазване на биоразнообразието'Отстояща само на час и половина път с кола от София и Скопие, споделената между България и Македония планина Осогово крие интересен, но все още неоползотворен потенциал за устойчиво развитие. Като част от Европейския Зелен пояс, територията й е от изключителна важност за опазването на биорзанообразието на Стария континент и се явява миграционен коридор за редица (редки) видове.

Мнението, че запазената природа от двете страни на границата е най-сигурният капитал за икономическо развитие на района, се поддържа от местните жители, но решенията за бизнес развитие на управленско ниво понякога не са в унисон с интересите на природата.
Ще ви разкажем за емблематични места в Осогово, за това, как БФБ чрез своите проекти се опитва да повлияе на управлението на природните ресурси на района и какви дейности изпълнява в момента на територията на планината.

Темата: „Осогово - непознатата планина между две столици“
Лектор: Мартина Колева - координатор проекти в БФБ, с интерес към велопътешествията на дълги и къси разстояния, планинските преходи и автентичния фолклор.

Времето и мястото: 29. 03 (сряда), от 18:30 ч., в зала 163, в Биологическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Курсът се подпомага чрез Проект „За Балкана и хората” финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1523 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони