Календар

Храни от Балкана на Пролетния фермерски пазар в София

Храни от Балкана на Пролетния фермерски пазар в СофияКраве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, прясно краве мляко, кашкавал, пъдпъдъчи яйца, мед и други фермерски и занаятчийски храни от Балкана ще бъдат представени на Пролетния фермерски пазар на 19 март в центъра на София.
Производителите на храните – фермери от паркове и защитени зони в Западна и Централна Стара планина, са подкрепени от българо-швейцарския проект „За Балкана и хората“, който работи за създаването на нов модел за бизнес в зоните от НАТУРА 2000 в България: икономическо развитие чрез опазването на природата.

Ще можете да си купите: биволско и козе кисело мляко и сирене отферма "Под Балкана" в с. Васил Левски (Карловско), пъдпъдъчи яйца на Иван Тинков от гр. Сопот, биологичен мед от семейните пчелини на сем. Начеви и Попови от Калофер, краве сирене и мляко "От фермата" на Христо Василев от с. Нефела, Врачанско, краве сирене и кисело мляко от ферма "Чемерник" край с. Бов, Врачанско, краве и овче сирене от ферма "Угърчин" на Стоян Пелтешки и др.

Пазарът ще се състои от 11 до 19 часа на ул. „Оборище“ между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“. Организатори са Столична община, Пазари Юг ЕАД, Фондация Биоселена и Хранкооп – София.

На Пролетния фермерски пазар ще има над 100 производителя на чиста храна и био продукти. Производителите са от цялата страна и всички са малки семейни ферми - плодове и зеленчуци, млечни продукти от ферми, регистрирани по Наредба 26 на МЗХ за преки продажби, ръчен хляб с квас, зърнени, билки, подправки, чай, мед и пчелни продукти, сладка и мармалади, други видове консерви и разнообразие от готови храни - веган, занаятчийски и др.

Арт ателиета ще зарадват посетителите със сезонни вкусове и аромати.
На пазара ще има работилници за правене на разсади, музика и добро настроение за всички.

Следвайте събитието във фейсбук

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1431 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони