Календар

„Дневникът на едно предизвикателство: пещерна експедиция Лаос' - курс 'Опазване на биоразнообразието'

„Дневникът на едно предизвикателство: пещерна експедиция Лаос' - курс 'Опазване на биоразнообразието'Тази седмица ще се отправим към Лаос – една експедиция на български спелеолози и един български зоолог, започнала в зимни януарски условия и продължила в тропични лаоски. Какво са търсили из лаоските джунгли? Какви екзотични видове прилепи са имали възможността да изследват? За пещерите, джунглите, казармената дисциплина, науката и „жертвите“, на които изследователите са способни в името на знанието, за това ще си говорим с Хелиана Дундарова - асистент и докторант в Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания и активен член на Българско пещерно дружество.

Научната ѝ дейност е свързана с изучаването на прилепите двойници от групата на Мустакатите нощници с помощта на молекулярни методи. Участник в международни пещерни експедиции в Албания, Сърбия, Иран и Лаос.

Темата: "Дневникът на едно предизвикателство: пещерна експедиция Лаос 2017“

Часът и мястото: 08. 03. (сряда), от 18:30 ч. в зала 163, в Биологическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1470 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони