Календар

Опитайте вкуса на Балкана в четвъртък на фермерски пазар в София

Опитайте вкуса на Балкана в четвъртък на фермерски пазар в СофияИскате ли да опитате вкуса на Балкана? Тогава ви очакваме пред Министерство на земеделието и храните на 25 август (четвъртък) от 10 часа. Елате, за да вкусите фермерски храни от Западна и Централна Стара планина, осигурени по проект „За Балкана и хората“, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

Ще можете да си закупите мляко от редки породи като Каракачанска овца, както и от типични местни породи като биволи Българска Мурра на ферма „Под Балкана“; краве кисело мляко и сирене "От фермата" на Христо Василев от с. Нефела и ръчен кашкавал "Пендански". Да се насладите на биологичен мед от пчелините на семейства Попови и Начеви от Калофер: акациев, манов, билков, както и мед от младия пчелар Теодор Пушкаров от с. Меляне.

Уникалният фермерски пазар се организира от в. "Български фермер" - издание на Медийна група България, с подкрепата на Българската банка за развитие като част от инициативата на вестника за свързване на малките местни ферми и производители с потребителите, за насърчаване на късите вериги на доставки и за популяризиране на местните храни. Целта е до края на 2016 г. чрез фермерски пазари в големи градове на страната да се покаже, че има начини местните земеделски стопани и производители на храни да печелят, като пряко да продават стоките си на потребителите, на градските жители, които все повече се интересуват от качеството и чистотата на храната.

Събитието е подпомогнато и от Столична община, Министерството на земеделието и храните, Българска асоциация "Биопродукти", фондация "Биоселена", "Хранкооп - София".
Официалното откриване ще бъде от 10 часа от кмета на София Йорданка Фандъкова и министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Повече за проекта „За Балкана и хората“ може да откриете тук: http://forthenature.org/swissprogramme/2c

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1540 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони