Календар

Новини


Властите потвърдиха незаконно изграждане на лифт над Благоевград

Източник: Дневник
Строителството на лифт в местността "Картала" край благоевградското село Бистрица се извършва, без да има решение по оценката на въздействието върху околната среда. Това съобщиха вчера от коалицията "За да остане природа в България", след като бяха поискали информация за проекта от регионалната екоинспекция в Благоевград. От ведомството потвърдиха информацията.

Прочети пълния текст

Природозащитници подаряват на правителството бели конци за Натура

Източник: Дневник
Подарък от бели конци за съшиване на лъжите за Натура ще поднесат на министрите гражданите, които вече 7ми месец стоят в очакване на отговор пред вратите на правителството преди всяко седмично заседание в подкрепа на приемането на пълния обем зони, съобщиха организаторите. Това е около 26-то им гражданско присъствие от март месец досега.

Прочети пълния текст

Заместник-министърът Дардов съгласува строителните дейности на хижа Мусала

Заместник-министърт издава поредното съгласувателно писмо за незаконни дейности в Национален парк Рила, 2 седмици след проверката на строителните дейности!

Прочети пълния текст

Три от наказателните процедури срещу България са за екология

Източник: в. Дневник
Европейската комисия започна официално шест наказателни процедури срещу България, като три от тях са в сферата на екологията. Те са за боклука в София, за непълна информация за мониторинга на вредните емисии и за неспазване на европейското законодателство за отпадъците от плавателните съдове. Останалите три процедури засягат липсата на европейския спешен номер 112, проблемите с гражданството на нотариусите и биометричните данни в документите за самоличност.

Прочети пълния текст

ЕК си спести засега процедурата по нарушение за 'Натура 2000'

Източник: Netinfo
Европейската комисия взе решение за откриване на шест процедури по нарушение на общностното право срещу България и за закриване на 18 случая, за които са извършени проверки, но не са открити нередности.

Прочети пълния текст

Забавянето на наказателната процедура за Натура 2000 в ЕС не ни я спестява

Въпреки че засега няма стартирана наказателна процедура за неизпъление ангажиментите по НАТУРА 2000, такава рано или късно ще дойде. А докато дойде, нашите НАТУРА 2000 зони са все още псевдо зони със свободен режим на унищожаване.

Прочети пълния текст

Незаконното строителство в близост до Седемте рилски езера продължава

Днес 13.10.2007 на строителната площадка над хижа Пионерска се събраха около 30 граждани. Въпреки лошото време, те се стекоха от цялата страна, за да изразят позицията си срещу посегателствата и беззаконията в Рила планина. Те носеха транспаранти с лозунги "СПРЕТЕ НЕЗАКОННОТО СТРОИТЕЛСТВО", "РИЛА НИ Е МИЛА".

Прочети пълния текст

Събота, 12.30 часа, хижа Пионерска: гражданите пред багерите

Строителството на Паничище е незаконно, доказват документите, гражданите лягат пред багерите и разпъват палатките си

Прочети пълния текст

Събота, хижа Пионерска

Хайде, всички на Рила!
Тази събота 7,30 часа с колите пред стадион Васил Левски, 11 часа на хижа Пионерска и 12,30 часа - акция.

Прочети пълния текст

Кога ще спре строителството на Паничище?

Колко време трябва на Министерство на околната среда и водите, строителен контрол и прокуратурата да установят и спрат очевидните закононарушения на Паничище?

Прочети пълния текст


         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!
             
    Install Flash player!