Календар

Новини


Боян Петров е специален гост на състезанието „Байк и рън за Чепън“ за Деня на Земята

Боян Петров е специален гост на състезанието „Байк и рън за Чепън“ за Деня на ЗемятаБогата целодневна програма привлича малки и големи за празника в Драгоман на 22 април

Големият български алпинист Боян Петров ще бъде почетен гост за шестото издание на придобилото международна популярност състезание за планинско колоездене и бягане „Байк и Рън за Чепън“ в Драгоман. В момента текат последни дни на регистрация за надпреварата на адрес: Drace.bg – до 19 април включително, след което записването ще става на място преди старта.

Прочети пълния текст

242 посещения

Започва работа новият парламент: Кои закони ще имат най-голям отпечатък върху българската природа

Започва работа новият парламент: Кои закони ще имат най-голям отпечатък върху българската природаКоалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България“ призовава законотворците в новия, 44-ти парламент да обърнат внимание на няколко закона, които могат да окажат сериозно въздействие върху природата на България, сечите на гори и застрояването на Черноморието и високите планини.

Прочети пълния текст

563 посещения

Спешна спасителна акция за малкото и яйцето на лешоядите, гнездящи в Кресненското дефиле. Общо над 30 са жертвите на отровите в пролома

Спешна спасителна акция за малкото и яйцето на лешоядите, гнездящи в Кресненското дефиле. Общо над 30 са жертвите на отровите в проломаЕкипът на Фонд за дивата флора и фауна/ ФДФФ представи последната информация по случая с отровите в Кресна. За съжаление до момента са открити 17 мъртви лешояда, с общите усилия на екипа на ФДФФ и отзовалите се доброволци. Реалният брой на жертвите се оценява вероятно на над 30 птици.

Прочети пълния текст

379 посещения

Възстановяването на крайречни гори е темата на WWF в Седмицата на гората

Възстановяването на крайречни гори е темата на WWF в Седмицата на горатаКрайречните гори, тяхното значение и състояние е фокусът на инициативите, които WWF организира и с които участва в Седмицата на гората (3–9 април). Опазването на изчезващия тип гори, които в естественото си състояние може да наподобяват непроходима джунгла, е една от приоритетните дейности на организацията – WWF и партньорите му от Регионалните дирекции по горите в Русе и Пловдив вече залесиха над 55 000 фиданки от местни видове край Марица и Дунав.

Прочети пълния текст

289 посещения

Столична община, Общинско дружество 'Пазари Юг', Фондация Биоселена, БДЗП и Хранкооп София ви канят на 9 април 2017 Цветница на ВЕЛИКДЕНСКИ ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР между 11 и 19 ч.

Столична община, Общинско дружество 'Пазари Юг', Фондация Биоселена, БДЗП и Хранкооп София ви канят на 9 април 2017 Цветница на ВЕЛИКДЕНСКИ ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР между 11 и 19 ч.За пети пореден път на ул. "Оборище" - между бул. "Васил Левски" и храм-паметника "Св. Александър Невски" ще можете да избирате от изобилни сезонни зеленчуци, хляб и печива с квас, мед и пчелни продукти, млечни и месни продукти, сладка и конфитюри, сокове и сиропи, чайове, билки, подправки и още много вкусни предложения от всички краища на страната.
Ще можете да заредите празничната трапеза с изцяло български продукти, да изберете декорация за дома или подаръци, да се насладите на хубава храна и музика на място и да се позабавлявате.

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/1771693103069915/

Прочети пълния текст

326 посещения

Школа по орнитология и природозащита - Лекция 22

Школа по орнитология и природозащита - Лекция 22Лекция 22 [04.04.2017 г.]:
Видове птици от разред Врабчоподобни (6-та част)


С над 420 вида птици, установени до момента в страната, България е сред най-богатите в орнитологично отношение страни в Европа. Всички желаещи да разширят своите познания върху птиците са добре дошли на лекциите на Българската орнитологическа централа.

Прочети пълния текст

260 посещения

Шестият „Байк и рън за Чепън“ край Драгоман ще е навръх Деня на Земята 22 април

Шестият „Байк и рън за Чепън“ край Драгоман ще е навръх Деня на Земята 22 априлПо традиция вагон на БДЖ ще превози състезателите – колоездачи и бегачи до състезанието

Превърнал се в едно от най-популярните ежегодни състезания по планинско бягане и колоездене, шестият „Байк и рън за Чепън“ край Драгоман тази година ще се проведе в Деня на Земята, 22 април.

Прочети пълния текст

352 посещения

Школа по орнитология и природозащита - Лекция 21

Школа по орнитология и природозащита - Лекция 21Лекция 21 [28.03.2017 г.]:
Видове птици от разред Врабчоподобни (5-та част)


С над 420 вида птици, установени до момента в страната, България е сред най-богатите в орнитологично отношение страни в Европа. Всички желаещи да разширят своите познания върху птиците са добре дошли на лекциите на Българската орнитологическа централа.

Прочети пълния текст

252 посещения

Запалиха автомобила на природозащитник, който се занимава с проблемите на горите и вълците

Запалиха автомобила на природозащитник, който се занимава с проблемите на горите и вълцитеКоалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България“ настоява пред министъра на вътрешните работи за бързо разследване на случая с умишления палеж на автомобила на Елена Цингарска, член на Управителния съвет на Сдружение за дива природа Балкани. Инцидентът е станал снощи около 22 часа, в центъра на столицата, близо до театър „София“. По автомобила са нанесени сериозни щети.

Прочети пълния текст

783 посещения

Часът на Земята е тази събота

Часът на Земята е тази съботаДа загасим светлините и отворим очи заради „Очите на Рила“

Броени дни остават до Часа на Земята – най-голямата световна инициатива на WWF. В 20:30 ч. в събота хиляди българи ще изразят съпричастността си, като изгасят символично осветлението за един час. Основните държавни институции, стотици общини и много бизнеси също се включват.

Прочети пълния текст

310 посещения

         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!

  Знаете ли, че..

  86% от цялата защитена територия в България са паркове и резервати, включени в Списъка на ООН на националните паркове и резервати.
           
  Install Flash player!