Календар

БААТ представя 'Пътеводител за гостоприемство и приключения'

БААТ представя 'Пътеводител за гостоприемство и приключения'На 24 септември, от 13.00 ч. Българската асоциация за алтернативен туризъм ще демонстрира визията си работа в планината и в селските райони, извън утъпканите пътеки, базирана на устойчиво и щадящо отношение към околната среда.

Петото издание на Пътеводителя има амбицията да е носител на националния проект за отговорен туристически бизнес, тоест – да привлече общественото внимание към множеството възможности за създаване на работни места и опазване и развитие на природните ресурси. Той включва описание на над 100 къщи за гости и малки хотели, в които са включени всичките 21 обекта носители на сертификата „Зелена къща” и действащите еко туроператори на българския пазар. Гидът залага на множество предложения свързани с: наблюдение на диви животни; парапланеризъм, колоездене, каякинг; конна езда сред природата; посещения на седемте информационни центрове към защитени територии и на четиринайсетте общински туристически информационни центрове; посещения в приключенски парк.

Пътеводителят е част от посланията, чрез които БААТ се стреми да популяризира туризма в селски райони и нетрадиционни дестинации и да подкрепи малкия бизнес като насърчи туристите към потребление на местни услуги за устойчиво туристическо развитие.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3663 посещения

OFF

Последно качено » Новини