Календар

Започна проследяването на есенната миграция по река Дунав

Започна проследяването на есенната миграция по река ДунавОт 10.08.2009 г. започна проследяването на есенната миграция на реещи се птици по река Дунав. Проучването ще продължи до края на октомври. За целта екип на БДЗП – регионален офис Свищов предварително избра три точки – с. Иваново край ПП ”Русенски Лом”, с. Въбел, намиращо се в северозападната част на ОВМ Никополско плато и с. Златия, намиращо се в непосредствена близост до ОВМ Златията. Тази дейност е част от проект „Опазване на ключови местообитания за световно застрашени видове птици в долното течение на р. Дунав”, финансиран от Природен фонд Уитли. Целта на наблюденията е да се съберат достоверни данни за значението на потенциални места с тесен фронт на миграция и да се осигури в бъдеще тяхното опазване.

Проучването по р. Дунав е едно от много малкото подобни изследвания на есенната миграция на реещи се птици в тази част на страната. Това предопределя то да бъде интересно и вълнуващо.

Всеки, който има желание да се включи в следенето на есенната миграция на реещи се птици по р. Дунав, нека се свърже с нас:

Емил Тодоров – 0878 599 383
e-mail: svishtov@bspb.org

Свилен Чешмеджиев – 0883 371 750
e-mail: svilen.cheshmedjiev@bspb.org

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

5589 посещения

OFF

Последно качено » Новини