Календар

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА СЪБОР НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА БДЗП!

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА СЪБОР НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА БДЗП!Годишният събор е традицията, която позволява членовете на БДЗП от цялата страна да се съберат, за да споделят случилото се през изминалата година и да създадат нови приятелства и партньорства. ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Кога: 8-9 август 2009 (събота и неделя)

Къде: хижа Незабравка, Централна Стара планина, над град Сопот

Условия за нощувка: В хижата има стаи с по две и три легла. Цената на нощувка на човек е 12,0 лв. Общо капацитетът на хижата е 80 легла.

САМО в случай, че броят на желаещите да се включат надминава капацитета на легловата база, има възможност за изграждане на палатков лагер в двора на хижата.

Храна: Всеки си носи сам храната. Хижата разполага с туристическа столова.

Участници: Поканени са всички минали, настоящи и бъдещи членове на БДЗП. Заповядайте със своите семейства и приятели! На място ще имате възможност да подновите членството си или пък да станете член.

Всички разноски по участието в събора (път, храна, напитки, нощуване) по традиция се поемат от самите участници.

Как да стигнем да хижа Незабравка?

Как се стига до Сопот?
• До Сопот се стига лесно, тъй като главният път и ЖП линия от София за Бургас минават през него. Също така има редовни автобусни линии до съседните градове Клисура и Карлово (от където започва пътя за Пловдив).
• Автобусите до/от Карлово (на 5 км от Сопот) са на всеки половин час през седмицата и на всеки час през събота следобед и неделя.
• Ако идваш от София (130 км от Сопот), можеш да вземеш влака от Централна Гара за Карлово http://razpisanie.bdz.bg или автобус от Централна автогара http://www.centralnaavtogara.bg/.
• Ако идваш от Пловдив (55 km от Сопот) можеш да вземеш автобус за Карлово на всеки час (от 7 до 19 часа всеки ден).
• Ако идваш от Бургас (220 км от Сопот) можеш да вземеш влак за Карлово в 5.20 или 13.50, или влак или автобус за Пловдив.
• Ако идваш от Варна (350 km от Сопот) можеш да вземеш нощният влак за София през Карлово в 22.25, влак за Пловдив в 9.05 или автобус за Бургас и после влак или автобус за Пловдив.

Как се стига до х. Незабравка?

До хижата може да се стигне по туристическа пътека от гр. Сопот за 3 часа или със седалков лифт "Sky Lift", един от най-дългите на Балканския полуостров с дължина 5 000 м. на две линии.
В настоящия период лифта работи САМО ДО II-ра МЕЖДИННА СТАНЦИЯ, от която до хижата има около 1 час - 1час 30 мин път пеша по маркирана пътека!
Цената на лифта в едната посока е 5,0 лв.
Работното време на лифта е от 9.00 до 17.30 часа.

Хижата и лифта се стопанисват и управляват от Европейски център за екстремни спортове и медитация "Shambhala" гр.Сопот
http://shambhala-travel.com/
http://www.shambhala-center.com/
http://www.bulgarian-mountains.com/bg/Huts/Stara/Nezabravka

Програмата:

Пристигане петък следобед или събота.

В събота следобяд ще има представяне на Life + проекта „Опазване на царския орел и ловния сокол в ключовите за тях места от мрежата НАТУРА 2000 в България” и особено частта му свързана с дейностите в партньорство с ДНП Централен Балкан, както и презентация на Дирекцията на НП Централен Балкан за актуалните събития и предизвикателства в района.

През останалото време се предвиждат кратки разходки в околността и блиц-фотоконкурс, както и неформални разговори и забавления.
Моля, носете си бинокли, фотоапарати и добро настроение!

Моля, за допълнителна информация и записване, свържете се с
Младен Граматиков, 0878 599 361, mladen.gramatikov@bspb.org

Моля ви, обадете се за да потвърдите участието си колкото можете по-скоро и по възможност до 6-ти август (четвъртък), за да подсигурим необходимата леглова база! Благодаря ви и до скоро :-) ))

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4067 посещения

OFF

Последно качено » Новини