Календар

Двадесет и осем деца ще премерят сили във вторият кръг на Олимпиадата по орнитология на 13.06.2009 г. (събота) в ПМГ Хасково

Двадесет и осем деца ще премерят сили във вторият кръг на Олимпиадата по орнитология на 13.06.2009 г. (събота) в ПМГ ХасковоБългарското дружество за защита на птиците стартира образователната си програма в рамките на 5 годишен проект по програмата “Лайф+” на Европейския съюз “Опазване на царския орел и ловния сокол в ключовите за тях НАТУРА 2000 места в България”.

Символично начало бе организирането на единадесетата поредна Олимпиада по орнитология в регионите на Източни Родопи и Сакар планина. При проведеният вече първи (училищен) кръг участие взеха над 150 ученици от общо 7 общини в Хасковска, Кърджалийска и Ямболска области в непосредствена близост до емблематичните за дивите птици Натура 2000 зони “Сакар”, “Западна Странджа” и “Моста на река Арда”. От всички участници двадесет и осем деца събраха необходимият брой точки, за да продължат надпреварата помежду си на регионално ниво в Хасково. Всички участници ще получат грамоти, а за отличилите се са предвидени и предметни награди.

Олимпиада по Орнитология се проведе и на територията на област Бургас. Там се включиха над 100 деца от региона. Най-добрите от тях ще се определят във втория кръг на състезанието, което ще се проведе на 20 юни в Природозащитен център „Пода”.

За повече информация:
Николай Терзиев – Хасково GSM 0878599374
Валентина Ангелова – Бургас GSM 0878599371

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3896 посещения

OFF

Последно качено » Новини