Календар

Изложбата „Тайната градина“ от Полина Стоянова представя недокосната от човека магия на природата

Изложбата „Тайната градина“ от Полина Стоянова представя недокосната от човека магия на природатаОткриване 10.12, Bobbina Cultural Space

На 10 декември от 17 ч в културно пространство Bobbina (ул. Триадица 5А) се открива изложбата на Полина Стоянова „Тайната градина“ – акварел, акрил и туш върху хартия. Специални гости на събитието ще бъдат Михаил Йосифов (китара) и Георги Петров (перкусии) с изпъление на живо.

Картините от серията “Тайната градина” са вдъхновени от класическите рисунки на птици и овошки, използвани за декорация на мебели, както и в гоблени и килими през 18ти и 19ти век. “Тайната градина” е завръщане към мистиката и магията на природата. Изящни цветни птици, клони натежали от сочни плодове, зеленина и недокосната красота.
Хармонията на природата е ненарушена от човека. Човекът е допуснат само като зрител - може да гледа и да се наслаждава, но да навреди не може. “Тайната градина” се опитва да ни потопи в онази, за съжаление далечна от съвремието ни, сила на природата, която е привличала, омагьосвала, възхищавала и дори плашела човека. Тогава когато природата е била по-силна и все още неразграбена.

За Полина Стоянова
Полина Стоянова е визуален артист, родена през 1986 г. в гр. Пловдив, България, където завършва гимназията за чужди езици “Иван Вазов”.
През 2011г. се дипломира в Националната академия за театрално и филмово изкуство “Кръстьо Сарафов” с бакалавърска степен по Анимационна режисура. От 2008 г. работи в областта на илюстрацията и графичния дизайн, анимацията и мултимедията.
През 2012г. интереса ѝ към танца и движението я води в програмата за обучение по съвременен тонц на Derida Dance Center „Денс Порт Дерида”.
В следващите три години работи като визуален артист в танцовите представления на компанията. От 2012г. до момента работи като ментор-обучител в международни младежки обмени по Еразъм, базирани на неформално обучение, където основна тема са устойчиво развитие, екология, биоразнообразие и човешки права. Участва в резиденции в Германия, Португалия, Бразилия и Испания, където развива лични визуални проекти.
През 2017г. и 2018г. участва в графити фестивала в Лисабон, Португалия - Loures Arte Publica, чиято основна цел е чрез изкуство да подобри качеството на живот на хората от изолирани квартали.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1015 посещения

OFF

Последно качено » Новини