Календар

Безплатни консултации за граждански организации, групи и активисти

Безплатни консултации за граждански организации, групи и активистиЕкипът на фондация „ЕкоОбщност“ предлага безплатни консултации за всички, които търсят начин да подобрят гражданската среда в България: сдружения, фондации, граждански и инициативни групи, неформални движения, младежки клубове, местни самодейци, активни граждани.

Забелязали сте проблем в своето населено място?
Наблюдавате неправилни действия, които се отразяват пагубно върху околната среда?
Искате да подадете сигнал, жалба, становище, молба до институция, но не знаете как и до кого?
Желаете да се включите в обществено обсъждане или гражданска инициатива, но не сте сигурни как да подходите?
Търсите други активни хора, групи и организации, с които да се свържете и обедините усилията си за добруване на нашето общество и природа?
Имате нужда от съвет, насоки и подкрепа за работата и развитието на дейността си като гражданска организация?

Възползвайте се от опита и знанията на нашите експерти, които очакват вашите запитвания по следните теми:
• гражданско участие и успех в граждански инициативи;
• взаимодействие с институции;
• решаване на местен екологичен проблем;
• организиране на кампании и събития;
• градска среда и устойчиво устройствено планиране;
• зелена система и подбор на подходящи растителни видове;
• засаждане, поддържане и резитба на дървета и храсти;
• провеждане на обучения за повишаване на капацитета на организацията и нейните съмишленици.

Може да се свържете с нас на ел.поща consult@bepf-bg.org или като попълните този формуляр . Опишете накратко случая, за който желаете да получите напътствия, оставете име и телефонен номер. В зависимост от сложността и естеството на запитването, ще се свържем с вас при първа възможност. В случай че броят, обхватът и/или тематичната област на постъпилите заявки надхвърля капацитета ни, ще ви уведомим своевременно за невъзможността ни да помогнем, като ще се постараем да ви насочим към други колеги.

Не пропускайте да посетите и подстраницата ни с ресурси, които вярваме, че могат да послужат като вдъхновение и да са от помощ за вашата общественополезна дейност. Там ще намерите записи от наши обучения, видеа и разговори с местни активисти, ръководства и издания с добри практики.

Екипът на фондация „ЕкоОбщност“ се задължава да спазва поверителност по отношение на личните ви данни и обсъжданите случаи, освен ако изрично не посочите, че сте съгласни да споделим вашия казус, за да послужи като пример и вдъхновение за други активни граждани, групи и организации.

Консултациите се провеждат в рамките на проект „Да върнем гражданското си пространство!“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на the EEA and Norway Grants Fund for Regional Cooperation (Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм чрез Фонда за регионално сътрудничество). Повече за него може да научите на .civilspace.eu

Снимка: Ричард Чукума

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1426 посещения

OFF

Последно качено » Новини