Календар

Кой ще е министърът на околната среда и водите?

Кой ще е министърът на околната среда и водите?"Коалиция "За да остане природа в България" с тревога следи новините за потенциалната кандидатура на министър на околната среда и водите. Коалицията предупреждава, че проблемите в сферата на опазването на околната среда с висока обществена значимост - стартирали и очаквани наказателни процедури, кризи с водоснабдяването, вноса на отпадъци, чистотата на въздуха, изискват професионализъм и истинска мотивация за решаването им.
Призоваваме Министър-председателя да назначи личност с подходящо образование в сферата, достатъчен професионален капацитет, вътрешна убеденост и отговорно отношение към природата.

Смятаме, че имената, които "изтекоха" в медиите като потенциални, ще продължат тенденцията, започната от Нено Димов за системно застрашаване, а не опазване на природата! Номинации като тези на Емил Димитров, Искрен Веселинов и Николай Кънчев ще задълбочат още повече съществуващите проблеми и ще повишат още повече градуса на общественото напрежение, което се наблюдава от последните месеци!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

741 посещения

OFF

Последно качено » Новини