Календар

За Пирин: Информационното турне пристига в София на 6 ноември, вторник

За Пирин: Информационното турне пристига в София на 6 ноември, вторникПриродозащитниците подкрепят протеста на майките на деца с увреждания за оставката на вицепремиера Валери Симеонов

Експерти на коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ продължават информационната кампания в защита на Национален парк Пирин в София, на 6 ноември 2018 г. (вторник) от 18,30 ч. в Smartfablab на бул. Христо Смирненски 1, в страничния двор на Университета за архитектура, строителство и градоустройство.

Т.нар. Пиринско турне вече обиколи 9 други града на България през октомври 2018 г., сред които Пловдив, Бургас, Русе, Стара Загора, Сливен, Казанлък, Пазарджик, Хасково, Благоевград. Срещите се организират с подкрепата на гражданите, които протестираха през цялата първа половина на годината срещу планираното застрояване на световното наследство на ЮНЕСКО и опитите на практика да се унищожи защитения му статут.

Природозащитниците припомнят:
До края на месец октомври трябваше да излезе окончателно решение на Върховния административен съд във връзка с делото за липса на екологична оценка на проекта за нов план за управление на Национален парк Пирин. През последните месеци протестите на открито за Пирин затихнаха, но това не означава, че битката е приключила. На срещите ще обсъдим с гражданите, които протестираха, двете дела, които водим, за да опазим Национален парк "Пирин". Продължаваме да се борим с пълна сила ден след ден, дело след дело.

Фейсбук събитието за София е на: https://www.facebook.com/events/2107961722581708/

В следващите седмици в още български градове ще се проведе и втора вълна на информационното турне за Национален парк Пирин. Специално онлайн събитие е планирано за протестиращите градове в чужбина.

Коалицията „За да остане природа в България“ призовава привържениците си да подкрепят протеста за майките на деца с увреждания за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Недопустимо е високопоставен представител на правителството да има подобно отношение към граждани на република България и трябва да поеме пълната политическа и чисто човешка отговорност за поведението си.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

729 посещения 2 коментара

Коментари

  1. forthenature
    2018-11-02 17:02:33

    Протестиращи от нови и нови градове продължават да ни канят. А наши привърженици ни питат дали ще има среща и в София. Затова ще има и втора вълна.

  2. Фико
    2018-11-01 15:08:03

    Май нямаше особен интерес, защо и втора вълна ще има

OFF