Календар

Номинирайте дърветата, които са ви впечатлили, в конкурса 'Дърво с корен 2018'

Номинирайте дърветата, които са ви впечатлили, в конкурса 'Дърво с корен 2018'До 10 септември 2018 г. продължава набирането на истории и разкази за дървета от цялата страна, докоснали с величието и миналото си сърцата ни.

Ако имате любимо дърво, под което обичате да прекарвате време с приятели и роднини; ако вековно дърво ви е впечатлило с магнетичното си излъчване по време на разходки сред природата; ако имате дърво, което е станало част от вашия жизнен път във важен за вас момент, разкажете за него и споделете историята му с всички, които обичат и ценят дърветата и мястото им сред нас.

Предложенията следва да бъдат изпращани до адрес: tree@bepf-bg.org

Номинацията трябва да съдържа:
- история на дървото - описание защо това дърво е специално и заслужава да стане любимо дърво на България;
- поне 3 снимки на дървото в резолюция най-малко 150 dpi (като поне едната трябва да показва дървото в цял ръст и да има поне по 1 снимка във формат "Пейзаж" и "Портрет" - по отношение ориентацията при заснемане) с посочване името на автора и получено съгласие за използване на фотографията за целите на конкурса от номиниращия и от Фондация „ЕкоОбщност“;
- GPS координати на местоположението му;
- вид, височина, обиколка и възраст на дървото;
- както и информация за номиниращия дървото - име, населено място, възраст, адрес за кореспонденция, електронна поща, телефон за връзка.

Приемат се номинации само за дървета, които се намират на територията на България. Дървета, които са участвали в предишни издания на конкурса, но не са спечелили в основната категория „Дърво с корен”, могат да участват в тазгодишния конкурс.

снимка: Lenka Mitrenga

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1870 посещения

OFF

Последно качено » Новини