Календар

Няма пострадали застрашени видове птици в пожара край Маджарово

Няма пострадали застрашени видове птици в пожара край МаджаровоВчера по обяд в района на Маджарово избухна голям пожар, който обхвана 8000 декара. След като беше обявено бедствено положение, огънят беше овладян и вече няма опасност да се разрасне. Бедственото положение остава засега, но ако ситуацията се развива благоприятно, може да бъде отменено още днес.

В пожара са засегнати 2500 декара широколистна гора между селата Бориславци, Малко брягово, Долни и Горни главанак, но няма опасност пламъците да достигнат до жилищни постройки.

Доброволен екип от БДЗП също се включи в гасенето на пожара край Маджарово в помощ на институциите. При гасенето бяха открити загинали сухоземни костенурки, които са едни от видовете най-уязвими при пожари.

Сградата на Природозищитния център и гнездата на застрашените от изчезване птици, които се намират в района, не са засегнати от пожара и няма опасност стихията да стигне до тях.

В района на Елхово преди 15 дни също бушува пожар. За щастие не са засегнати гнезда на застрашени видове птици като царски орел, нито пасища, които поддържаме с природозащитна цел.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2347 посещения

OFF

Последно качено » Новини