Календар

Конференция „Измененията на климата – предизвикателства пред българската природа и туризъм“

Конференция „Измененията на климата – предизвикателства пред българската природа и туризъм“Конференцията ще се проведе на 03.12.2015г. (четвъртък) в НДК, зала 3, ет.7, от 09:30 до 17:30ч. Приложено към настоящата покана ще намерите и предварителна програма.

Основният фокус на форума цели да представи важността на темата за изменението на климата и позицията на България на предстоящата среща на върха на ООН в Париж (COP 21) в началото на м. декември пред българската общественост и медии. Тази позиция ще бъде дискутирана и с панелистите под трите основни теми, попадащи в обсега на конференцията: ТУРИЗЪМ, СПОРТ, ЗАЩИТЕНИ ТЕРИТОРИИ.

Уважаеми Дами и Господа, вече 10 години „Дни на предизвикателствата“ е най-големият български форум, който събира на едно място филми, презентации, планинари, катерачи, почитатели на екстремните спортове, приключенията, пътешествията и екологията от целия свят. Успоредно с наситена с активности, лекции и забавления програма тази година на форума ще отделим специално място на темите, свързани с опазването на околната среда и по-конкретно климатичните промени и техните акценти и влияния за развитието на устойчивия туризъм и спорт, управлението на защитените територии и добрите примери на природосъобразния начин на живот.

Планираме първият панел на срещата да бъде дискусионен, вторият панел - презентационен и финалната част - сформиране на фокус групи по интереси за събиране на мнения и обратна връзка от страна на гостите посетили конференцията.

Вярваме, че с това така необходимо събитие и предвид предстоящата среща на високо равнище в Париж ще успеем да изградим заедно стойностна политика за справяне с климатичните промени и ще дадем гласност на всички проблеми и възможности пред България.

Конференцията си поставя за цел да събере на едно място представители на държавна администрация, институции, бизнес, НПО сектор и граждани, интересуващи се от въпросите, свързани с изменението на климата. Сред поканените гости очакваме да се включат и експерти от:

 Министерство на околната среда и водите
 Министерство на земеделието и храните
 Министерство на туризма
 Министерство на вътрешните работи
 Министерство на регионалното развитие и благоустройство
 Министерство на младежта и спорта
 Министерство на икономиката
 Българска академия на науките
 Планинска спасителна служба
 Български туристически съюз
 Асоциация „Планини и хора“
 Асоциация на българските туроператори и туристически агенти
 Българска асоциация на туристическите агенции
 Асоциация на екскурзоводите в България
 Коалиция „За да остане природа в България“
 Коалиция за климата – България

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2276 посещения

OFF

Последно качено » Новини