Календар

Природозащитна бригада „Атанасовско езеро 2015”

Природозащитна бригада „Атанасовско езеро 2015”Сериозна работа очаква бригадирите, за да се подобрят условията в Атанасовско езеро и някои от другите Натура зони около Бургас, като местообитания за редки видове птици. Ще се ремонтират съществуващите изкуствени острови за гнездене, ще се коси тръстика, ще се почистват диги, ще се събират миди за гнездови материал, ще се почиства насипния остров и още куп други полезни занимания.

Програмата на бригадата включва още наблюдение на есенна миграция по най-големия миграционен път в Източна Европа – „Виа Понтика“, любопитни вечерни презентации от света на природозащитата и биоразнообразието. Разбира се, всичко ще се случва под зоркия поглед на собствениците на езерата, а именно рибарки, кокилобегачи, чайки, пеликани и други водолюбиви птици .

Ако искате да станете бригадир е необходимо:
да сте готови да работите сред кал, сол, силно слънце, тръстика и птици;
да имате навършени 18 г. (лицата под 18 години могат да станат част от бригадата, но задължително придружени от пълнолетно лице и подписана декларация от родител);
да сте готов да спите на палатка в района на „Черноморски солници“ – Север край Бургас и да си осигурите палатка, спален чувал, шалте.
Таксата за участие в бригадата е 45 лв. Членове на БДЗП ползват отстъпка и заплащат такса в размер на 20 лв. Таксата за участие трябва да бъде заплатена в пълен размер, независимо от продължителността на престоя. Участниците сами поемат пътните си разходи до и от лагера.

От БДЗП като организатор ще получите:
Храна три пъти на ден - от първия ден вечерта (21.08) до последния ден сутринта (30.08);
застраховка за всички одобрени участници;
достъп до банята на „Черноморски солници” АД;
Участие във Фестивал на солта (на 28 август), организиран в рамките на проект Солта на живота;
Вечерна обучителна програма с интересни лектори;
Дневна обучителна програма за миграцията на птиците на Точката
Посещение на Природозащитен център на БДЗП „Пода“
АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ БРИГАДАТА, ПОПЪЛНЕТЕ ФОРМУЛЯРА ЗА УЧАСТИЕ и го изпратете на адрес ivanpandakov@gmail.com най-късно до 12 август (сряда) 2015 г. Местата са ограничени, затова задължително потвърждение за участие по е-мейл тази година ще получат 50 бригадири най-късно до 16 август (неделя) 2015 г.

До участие в бригадата няма да бъдат допуснати хора, които не са изпратили попълнен формуляр за участие в посочените срокове и/или не са получили потвърждение от организаторите!

Предимство при избора на бригадири ще имат кандидати, които:
са заявили участие за целия период на бригадата;
имат изявен интерес към опазването на птиците и биоразнообразието (участие в МОВП, природозащитни и образователни дейности на БДЗП, други природозащитни бригади, доброволчески дейности на други организации и др.)
имат опит в дейности, включващи физически труд или работа с инструменти и др.
имат опит в снимане и разпознаване на диви животни;
могат да свирят на музикални инструменти или да пеят хубаво (печелили са музикален формат).

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Формуляр за кандидатстване може да изтеглите от: http://www.saltoflife.biodiversity.bg/bg/Prirodozashtitna_brigada_Atanasovsko_ezero_2015_-p595

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2493 посещения

OFF

Последно качено » Новини