Календар

Четвърто издание на състезанието „Байк и Рън за Чепън“ край Драгоман на 25 април

Четвърто издание на състезанието „Байк и Рън за Чепън“ край Драгоман на 25 априлЕжегодното състезание „Байк и Рън за Чепън“ ще се проведе на 25 април 2015 г., като традиционно откриващо събитие от програмата на форума за устойчив туризъм, отговорен бизнес и зелени идеи „Зелени дни“ (21-24 май 2015 г.). Организатори са БААТ , магазини „Стената“ и Adventura.bg в партньорство с община „Драгоман“. За втори път форматът на състезанието, наред с маршрут за планинско колоездене, ще включва и част бягане, като тази година е въведена и нова дисциплина Маратон 42 кв. при бегачите. Посрещнало над 290 колоездачи и бегачи през 2014 г., тази година се очаква за състезателната програма да се регистрират близо 400 човека в двете й направления. Ограничения в степента на професионална подготвеност на състезателите няма. Единственото необходимо условие за включване на юноши е представяне на предварително попълнена декларация от родител.

Таксата за участие в двете състезания е 15 лв. при предварителна регистрация и 20 лв. в деня. Стартовият пункт и мястото на срещата е пред сградата на Община Драгоман в 8:30 ч. Началният час на бягането е в 9:30 ч., а на вело състезанието – в 10:30 ч.

Пълна информация за категориите и записване :
- Байк - http://www.drace.bg/events/view/22
- Бягане - http://www.drace.bg/events/view/23

За най-малките посетители на Байк за Чепън Adventura.bg ще проведе работилница (workshop), в която ще ги запознае с техники на каране и безопасност в планината. Ще бъде изнесена кратка теоретична и практична част. Събитието е част от новата инициатива на Adventura - Велокръжок.

Специално предвиден за целта вагон на БДЖ по линията София-Драгоман ще превози напълно безплатно участниците и инвентара им до мястото на събитието.

„Байк и Рън за Чепън“ предлага и програма за запознаване със забележителностите на красивата Чепън планина и Драгоманското блато, извън състезанието. СПД Балкани ще организират турове с гид сред живописния пейзаж на региона за всички природолюбители при предварителна заявка в Център за опазване на влажните зони „Драгоманско блато“ . Центърът предлага и възможност за наблюдение на птици, постоянна експозиция на биоразнообразието край Драгоманското блато, презентации и лекции за значението на влажните зони у нас и опазването на речните екосистеми.

И тази година мобилната работилница Fix&Ride ще бъдат част от състезанието. Състезателите ще могат да разчитат на нея за отстраняване на технически проблеми в няколко точки - на старта и в средната част на трасето, на кръстопът, където участниците минават няколко пъти.

Нямам подходящо колело?
Участниците в колоездачните трасета без собствен велосипед могат да наемат велосипеди RAM HT 1, осигурени от Compass Bikes. Цената на велосипед с предварително заплащане е 20.00 лв., а на място 25.00 лв. За резервации и повече информация - info@compass-bikes.com или 0876 242 845.

„Байк и Рън за Чепън“ е не просто ежегодна среща на любителите на активния спорт сред природата и приятелите на планината. То събира в едно широк кръг активни и модерно мислещи хора, загрижени за природата, интересуващи се от нови предизвикателства и нови хоризонти за пътешествия, като същевременно изпълнява основната си цел - популяризиране на велосипеда и на бягането, като здравословни начини за придвижване.

Организаторите на „Байк и Рън за Чепън“ благодарят на партньорите, предоставили наградния фонд за победителите: Julbo, RAM Bikes, Roo’bar, Deuter, Biottery, магазини „Стената“ и минерална вода Ком.

Актуална информация онлайн във Фейсбук: „Байк и рън за Чепън“

Видео 2014

Подробна информация за маршрутите
Маршрут 41 км (голям трасе)
Маршрут 21.3 км (малко трасе)

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2663 посещения

OFF

Последно качено » Новини