Календар

Премиера на филмовия шедьовър DamNation на Патагония

Премиера на филмовия шедьовър DamNation на ПатагонияСлед изключителния интерес към 10-тото издание на ежегодните „Дни на предизвикателствата“, посетенo от над 2500 души, събитията по повод кръглата годишнина продължават. На 15 януари 2015 г. ще видим за първи път у нас в рамките на световната му премиера едно от най-силните документални заглавия на природозащитна тематика за 2014 – пълнометражния DamNation. Лентата, отличена с 11 награди от 9 специализирани филмови фестивала за планинарство, околна среда и зелени инициативи, е продуцирана от култовата компания Patagonia, заслужила глобална слава заради своите нестандартни екологични практики и висококачествени продукти.

DamNation е вълнуваща филмова одисея, пренасяща зрителя в Америка и проследяваща драматичната промяна в отношението на една нация от гордост към инженерното чудо на мащабните язовирни стени, към постепенното осъзнаване, че бъдещето на човека е неразривно свързано с живота и опазването на естествените реки. Там където падат язовирните стени, реките поемат отново по своя път, давайки възможност на дивите риби да се завърнат към първобитните си места на размножаване след десетилетия забранен достъп. Брилянтно кинематографично майсторство и неочаквани открития водят през реки и пейзажи, променени чрез изграждане на бентове, но също през метаморфоза в екзистенциалните стойности – от подчиняването на естествения свят към осъзнаването ни като част от природата.

DamNation ще бъде представен от организаторите на „Дни на предизвикателствата“ и ексклузивен представител на Patagonia за България - магазини „Стената“ съвместно с Gorichka.bg – организация със сериозна традиция в инициативите за устойчиво развитие и природозащита и издател на тематична литература, между които „Пусни народа ми да кара сърф“ на основателя на Patagonia Ивон Шуинар.

DamNation се прожектира и в партньорство със световната природозащитната организация WWF, чиято актуална кампания за опазване на реките цели именно съхраняване и възстановяване на естествените реки в България. Научете повече за кампанията и се подпишете в подкрепа на реките тук: wwf.bg/reki.

Премиерата на DamNation за България е само малка част от събитията, включени в календара за 2015 на „Дни на предизвикателствата“ като подкрепата за зелени каузи е сериозен акцент наред с екстремните спортове, планинарството и туризма.

Билетите за DamNation са в продажба от магазини „Стената“ на цена 10 лв. До 31 декември включително към всеки закупен билет има и подарък .

DamNation официален сайт: http://damnationfilm.com

Официален трейлър: http://damnationfilm.com/trailer

Damnation премиера в кино Люмиер, 15.01.2015 г. – Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/693677374086557/

Дни на предизвикателствата: www.predizvikatelstva.com

https://www.facebook.com/dninapredizvikatelstvata?fref=ts

Gorichka: www.Gorichka.bg

https://www.facebook.com/gorichka?fref=ts

WWF Bulgaria: www.wwf.bg

https://www.facebook.com/WWFBulgaria?fref=ts

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1884 посещения

OFF

Последно качено » Новини