Календар

Търсят се доброволци за охрана на гнезда на египетски лешояд по проект „Помощ за египетския лешояд”

Търсят се доброволци за охрана на гнезда на египетски лешояд по проект „Помощ за египетския лешояд”Вече трета година в рамките на LIFE+ проекта „Помощ за египетския лешояд” се извършва охрана на над 10 гнезда на световно застрашения вид в България. Опитът показва, че периодът около първия полет на малките лешоядчета е особено критичен, тъй като все още неопитните малки могат да паднат от гнездото и да загинат. С цел да предпазим малките египетски лешоядчета от подобна гибел, набираме доброволци за района на Източни Родопи, които да наблюдават гнезда през този критичен за птиците период. Разчитаме на вашата подкрепа!
Райони: област Хасково и област Кърджали
Период: 15 юли – 15 август 2014.
Условия: Поемат се пътни и дневни разходи. Нощува се в палатков лагер или в квартира (ако има такава възможност).

Изисквания: Успешните кандидати трябва да бъдат силно мотивирани, в добро здравословно състояние, с изявен интерес в областта на природозащитата. Кандидатите трябва да имат готовност да прекарат светлата част на деня (понякога при лоши метеорологични условия) в наблюдения и водене на орнитологичен дневник; да спазват методиката и указанията за поведение, както и да имат добри умения за общуване с местни хора в селски райони; навършени 18 години и шофьорска книжка. Желателно е кандидатите да разполагат с бинокъл и автомобил. Други предимства са фотоапарат за документиране на интересни наблюдения, зрителна тръба, опит в природозащитни дейности и орнитологични познания.

Необходими принадлежности: Задължителни са мобилен телефон, раница, дрехи и обувки (2 чифта) за пребиваване на открито, дъждобран, топли дрехи. Силно препоръчителни са бинокъл, палатка (по време на валежи и студено време ще бъде използвана като подслон, а вечер ще се нощува в населено място), шалте, спален чувал и определител на птиците.

Престой: минимум 7 дни (в блок).

Срок за кандидатстване: Попълненият формуляр за кандидатстване трябва да бъде изпратен до 7 юли 2014 г. на посочените контакти.

За контакти и повече информация:

Владимир Добрев, vladimir.dobrev@bspb.org, тел.: 0878 599 381;

Стоян Николов, stoyan.nikolov@bspb.org, тел.: 0878 599 372

Формуляр за кандидатстване можете да изтеглите от тук: http://bspb.org/bg/news/Tyrsqt-se-dobrovolci-za-ohrana-na-gnezda-na-egipetski-leshoqdi.html

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2179 посещения

OFF

Последно качено » Новини