Календар

БДЗП партнира на уникален спектакъл на международния театрален фестивал „Варненско лято“

БДЗП партнира на уникален спектакъл на международния театрален фестивал „Варненско лято“Международният театрален фестивал „Варненско лято“ представя „Миграцията на птиците” - необикновен проект, съчетаващ различни видове изкуства и екология. „Представлението преживяване“ е дело на австралийката Елизабет Дън и се реализира с подкрепата на БДЗП. Представленията ще се проведат между 5 и 12 юни.

Спектакълът „Миграцията на птиците“ изследва възхитителната природа на прелетните птици и техните епични и опасни пътешествия, в които всяка година прекосяват света в търсене на спокойствие, храна и убежище. Проектът е адаптиран специално за град Варна и приканва публиката към разходка по маршрут, който следва момент от птичия миграционен път. Снабдени със слушалки зрителите ще се потопят в море от звуци и ще поемат на необичаен тур из града, в който ще могат да наблюдават градските пернати обитатели с помощта на бинокли. По пътя си ще се натъкнат и на няколко екрана, върху които текат специално изработените от Елизабет Дън видеа, проследяващи живота на птиците в градовете. „Миграцията на птиците” е необичаен пърформанс, който ни кара да се замислим за начините, по които наблюдаваме и преживяваме природата около себе си.

Елизабет Дън е интердисциплинарен артист и основно работи в Мелбърн с видео, пърформанс и модели на интеракция, за да изследва гранични феномени, екологични процеси, природата и пространството. Тя е артистичен сътрудник на компания „Aphids”. Нейната продукция „Миграцията на птиците” е съвместна работа с Лорънс Инглиш за фестивала „Следващата вълна” 2012 и има номинация за наградата „Зелена стая” (2013). Получава наградата “MTN Operadagen”, Ротердам (2013) и е сред победителите в международния музикален и театрален конкурс “NOW” (2012).

Представлението „Миграцията на птиците“ ще се състои от 5 до 12 юни, от 19.30 до 21.15 ч. Билети можете да закупите от касата на ТМПЦ – Варна. Началото на обиколката е от Туристическия инфо център – Спирка „Козирката”, срещу Катедралата.

Повече за програмата на фестивала тук: http://www.theatrefest-varna.org/Theatre/BGflash/index.html

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1878 посещения

OFF

Последно качено » Новини