Календар

И в Силистра ще протестират в събота за Рила


гр. Силистра, 12 март 2008 г. В събота, 15 март 2008 г., от 13 часа пред Общината в Силистра ще се съберат граждани с искане да се запази Рила и прекрати незаконното строителство на ски курорта Паничище към Седемте Рилски Езера. Това реши днес новосформираната група Граждани за Рила – Силистра на информационна среща за Рила в Младежкия дом. Очаква се в събота в 13 часа десетки граждани да се изправят на акции в защита на Рила в 10 български града на централните площади, за да покажат, че Национален парк Рила принадлежи на всички българи.

Срещата е част от второто национално турне за Рила, рганизирано от неформалната група Граждани за Рила и коалиция от над 30 неправителствени природозащитни организации. Срещите оставиха след себе работни групи за Рила в градовете Пазарджик, Пловдив, Карлово, Габрово и Силистра.
„В Силистра в дискусията гражданите достигнаха до идеята, че решението на проблема в златната среда между повдигане на гражданската активност в страната и натиск от европейските институции. Една дама ни предаде над 500 подписа за подписката за Рила.Сдружение „Свят за всички“ представи своята дейност за опазване на природата и устойчивото развитие в региона.“, съобщи Мария Георгиева от Граждани за Рила.

По-рано същият ден бе проведена среща разговор с ученици от екоклуба и Клуб „Здраве“ към Центъра за ученическо и научно творчество в града.

„Вече сме убедени, че съхраняването на Рила се превръща в общонационална кауза, която ще обедини всички българи. „Граждани за Рила“ събраха над 101 500 подписа за Рила до момента“, заяви Цвета Христова от коалицията „За да остане природа в България“.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3271 посещения

OFF

Последно качено » Новини