Календар

Фестивалът „Зелени дни, 2014” изместен от партийно честване на 9 май

Фестивалът „Зелени дни, 2014” изместен от партийно честване на 9 майСлед продължителни преговори със Столична община за увеличаване на изложбеното пространство на Фестивала „Зелени дни” пред Паметника на Съветската армия, днес организаторите на събитието бяхме уведомени, че нямаме място пред паметника на 9 май. Причината – тържествено честване на Деня на победата от неназована от Общината политическа партия.

Досегашното място на Фестивала в градината пред Народния театър беше отказано още преди шест месеца, заради решение на Столична община да не се провеждат никакви събития там. До днес следобед преговорите с Общината за пространството пред Паметника на Съветската армия бяха за датите 8-11 май, както сме обявили във всички канали и изработени материали.
По предложение на Столична община Фестивалът все пак ще се проведе в пространството пред Паметника на Съветската Армия от 10 до 13 май. Молим за извинение за създаденото неудобство всички изложители и участници в „Зелени дни”, както и хората, които очакват с нетърпение богатата ни програма!

Датата на Конференцията с международно участие на тема „Храната и природата в България в полза на зеления устойчив бизнес”, под патронажа на френския посланик, остава 9 май в залата на Френския институт на пл. Славейков.
На 27 април в Драгоман ще се проведат предварителните събития от календара на „Зелени дни” – състезанията „Байк за Чепън” и „Бягане за Чепън”, с подкрепата на Община Драгоман. Пресконференцията на Фестивала ще бъде на 23 април /сряда/ от 12:00 ч. в БТА.

Фестивалът „Зелени дни” подкрепя кандидатурата на София и Югозападен регион за европейска столица на културата 2019. Участници и изложители в събитието са производители на биологични продукти, представители на устойчивия туризъм в България, неправителствени природозащитни организации, хора на изкуството, традиционните български занаяти и съвременни видове спорт.

Повече информация за „Зелени дни, 2014”

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2274 посещения

OFF

Последно качено » Новини