Календар

ФЕСТИВАЛ НА ХВЪРЧИЛАТА - ШАБЛА

ФЕСТИВАЛ НА ХВЪРЧИЛАТА - ШАБЛАЗа трета поредна година край гр. Шабла ще се проведе Фестивал на хвърчилата, посветен на хората на Крайбрежна Добруджа, житото и червеногушата гъска. Ораганизатори са Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и Община Шабла.

Тази година Фестивалът придобива международен характер – оригинални модели хвърчила собствена изработка ще демонстрират участници от България, Италия, Турция, Румъния и др. Програмата включва състезания с хвърчила за малки и големи, конкурс за най-атрактивен модел, демонстрации на авиомодели, парапланери и хвърчила, както и работилница за хвърчила на място. Разбира се, „звездата“ на фестивала отново е червеногушата гъска, а съпътстващата програма на фестивала е доста богата – кулинарно шоу с Ути Бъчваров, визуален графити проект „Фар Шабла Графити 2013“, представления на детски танцови и театрални състави от района, мини концерт на Искрен Пецов, екскурзии за наблюдение на птици, изложба на селектираните фотографии от фото-пленера „Фестивал на хвърчилата – Шабла 2012“, прожекции на новия научно-популярен филм за редките птици на България „Те отлитат“, приятна музика и много други забавления южно от фара на нос Шабла и в сградата на Зеления образователен център в града.

Фестивалът се организира в рамките на проект «Опазване на зимуващата популация на червеногушата гъска в България», финансиран по програма LIFE + на Европейския съюз и изпълняван от БДЗП, със специалната подкрепа на неформална група „Аморфа“ и в партньорство с международния Черноморски фестивал на хвърчилата (Black Sea Kite Festival), Зеления образователен център в град Шабла, Българската федерация по авиомоделизъм, Фотографско общество Варна, Мол Варна, верига магазини «Стената», «Бързо, лесно, вкусно», БНР – радио Варна, Дарик радио, Dir.bg, списание за градско изкуство и култура “Balcans“, списание 360 о за екстремни спортове, свободно време и алтернативен начин на живот, кайт клубове от страната и чужбина.

Предварителна програма: http://bspb-redbreasts.org/bg/?p=2686

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2595 посещения

OFF

Последно качено » Новини