Календар

БДЗП ГОСТУВА НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРИРОДОНАУЧЕН МУЗЕЙ С ИНТЕРАКТИВНА ИЗЛОЖБА И ИГРИ ЗА ЦАРСКИЯ ОРЕЛ

БДЗП ГОСТУВА НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРИРОДОНАУЧЕН МУЗЕЙ С ИНТЕРАКТИВНА ИЗЛОЖБА И ИГРИ ЗА ЦАРСКИЯ ОРЕЛОт 3 до 15 септември ще имате възможност да влезе в гнездото на орела, да видите колко е голям и да разберете къде зимува

Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) гостува на Националния природонаучен музей с интерактивната изложба 'На крилете на орела'. Тя ще посреща малки и големи посетители от 3 до 15 септември 2013 г.

Ако посетите изложбата в Музея, ще можете да надникнете в света на световно застрашения царски орел. Той е една от най-редките птици не само в България, а и в целия свят. От него са останали само 24 двойки у нас.

Да влезете в гнездото на царския орел, да се премерите – колко сте висок и колко тежите спрямо него, да научите повече за местообитанието му и за това с какво се храни, да видите къде мигрират младите орли през зимата. Всичко това ще можете да направите, ако гостувате на Националния природонаучен музей и БДЗП по време на интерактивното образователно събитие 'На крилете на орела'. Работното време е от 10.00 до 17.00 ч.

В централното фоайе на Музея ще ви очаква фотоизложба за съдбата на царския орел и дейностите на БДЗП по опазването му. По време на двуседмичното събитие ще се състои и премиерата на късометражния филм 'На крилете на орела', разказващ историята на една от българските орлици – Буря и нейните странствания и патила.

За по-малките ще бъдат организирани забавни образователни игри, викторина, арт ателие с възможности за оцветяване и декориране на птици с техниката декупаж. Ателието по декупаж ще се проведе на 4 септември (сряда) от 11.00 ч. и на 9 септември (понеделник) от 16.00 ч.

Събитието се организира в рамките на проект LIFE+ 'Опазване на царския орел и ловния сокол в ключовите за тях места от мрежата Натура 2000 в България' и проект 'Осигуряване на устойчиво управление на Натура 2000 зони, ключови за оцеляването на глобално застрашени видове', финансиран от Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд (ПМП на ГЕФ).

снимка: царски орел, Петер Цонка

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2749 посещения

OFF

Последно качено » Новини