Календар

Три столични училища наградени за намаляване на отпадъците

Три столични училища наградени за намаляване на отпадъцитеТри столични училища получиха отличия за своите усилия за намаляване на отпадъците.

В продължение на два месеца екипи от ученици и учители от 7 СОУ "Свети Седмочисленици", 108 СОУ "Никола Беловеждов" и Професионална гимназия по транспорт „Макгахан” се надпреварваха със своите идеи за ефективни, оригинални и устойчиви дейности и инициативи, свързани с предотвратяването, повторната употреба и рециклирането на отпадъците. Наградният фонд включва комплекти кошове за разделно събиране на отпадъци, литература на екологична тематика и други еко-материали за осъществяване на плановете за подобряване на управлението на отпадъците в училище и намаляване на екологичния отпечатък на училището. Най-активните ученици и учители получиха лични изненади, издържани в духа на идеята за изхвърляне на по-малко отпадъци.

До 15 юли ще бъде отворено и онлайн гласуването за най-добра училищна кампания: усилията на учениците и училищния персонал за намаляване на отпадъците в училище са документирани в кратки видео клипчета, достъпни на блога Зелен будилник: http://zelenbudilnik.wordpress.com/.

Събитието е част от проект "Зелен будилник" на Фондация "ЕкоОбщност" за практическо еко-образование в училище. В рамките на проекта между 28 април - 26 юни 2013 г. се проведоха поредица от интерактивни уроци и извънкласни практически занятия по три основни теми: отпадъци, енергия и климатични промени и еко-транспорт. Проектът е съфинансиран от Столична община по Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта и в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата – 2019 г.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2727 посещения

OFF

Последно качено » Новини