Календар

Предстои 16-то издание на Традиционното Софийско велосипедно шествие през май

Предстои 16-то издание на Традиционното Софийско велосипедно шествие през    май30 май – това е датата, на която ще се проведе 16-тото издание на традиционното Софийско велосипедно шествие. Сборен пункт за стартиране на шествието ще бъде централния вход на Южния парк при бул. „Витоша” точно в 18.00 часа. Велошествието ще бъде поведено от холандският посланик в България Н. Пр. г-н Карел ван Кестерен. Датата (30 май) не е избрана случайно – тогава ще отбележим и края на кампанията "До работа с колело"!

Каним всички велосипедисти за 16-та поредна година да превземат софийските улици – с желание за по-велосипеден, по-безопасен и по-хубав град.

Какъв ще е маршрутът тази година?
Стартираме от входа на Южен парк София /бул. Витоша”, продължаваме по бул. „Пенчо Славейков”, а след това по бул. „България“ – бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ (велоалеята) – ул. „Оборище“ – ул. „Черковна“ – ул. „Попова шапка“. Велошествието ще завърши на Търговски център „Сердика Център“.

Финалът на шествието ще бъде и финал на кампанията ни „До работа с колело“. Тя стартира в началото на месец май, като целта беше да се стимулират служители и фирми да използват велосипеда като транспортно средство до работа. Към този момент броят на регистрираните велосипедисти е 382, а компаниите, които се включиха в нашата инициатива са 50.

На 30 май „Велоеволюция“ ще отличи най-работещите велосипедисти – тези, които документираха своите велосипедни дни в месеца за ходене на работа с колело, а магазин за екстремни спортове „Стената“ и велосипеди „Максбайк“ ще наградят подобаващо всички, които спечелиха в отделните категории на нашата кампания.

И тъй като „бъдещето е в ръцете на младите“, мисията на събитието ни този път е и благотворителна. Всеки който желае може да ни помогне да съберем средства за изработването и поставянето на вело-стойки в училища в града ни. Като дарението може да стане на финала на велошествието или през сайта на сдружение "Велоеволюция".

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2457 посещения

OFF

Последно качено » Новини