Календар

'Зелените дни' в София

'Зелените дни' в СофияНа 21 април с Байк за Чепън започва поредното издание на Зелените дни. Между 25 и 28 април, 2013, в градинката пред Народен театър "Иван Вазов", София ще се представят различни идеи и продукти за здравословен начин на живот. Пълната програма, информация за базара на продукти и изложителите можете да намерите на сайта на Зелените дни. Коалицията "За да остане природа" е партньор на събитието.

В седмицата преди Великден, от 25 до 28 април, ще се проведе четвъртото издание на фестивала „Зелени дни“. В центъра на София отново ще се разположат съоръженията на изложението, на което посетителите ще могат да опитат сертифицирани био-продукти, да тестват натурална козметика, да се запознаят с екологично ориентирани бизнеси, както и да открият нови кътчета за еко туризъм.

Целта на „Зелени дни” е създаването на култура, на навици за природощадящо поведение, на здравословен начин на живот. Ако по време или след фестивала хората се замислят и променят своето поведение като консуматори, то той е имал своя успех. От друга страна желанието на организаторите е да покажат на обществото малките зелени бизнеси, защото те имат нужда да бъдат подкрепяни и популяризирани.
На Зелени дни публиката ще се запознае с различни каузи, които търсят своите съмишленици, ще чуе разкази за интересни пътешествия, ще разбере повече за марката „Зелена къща“.

Тази година специално внимание ще бъде отделено на децата. Познанието за природата и за това как да имаме отговорно отношение към нея ще достигне до децата под формата на забавления и игри. „Зелени дни“ ще приютят детски фестивал с богата програма. Децата и родителите им ще станат част от множеството образователни игри, работилници и изследователски забавления. Ще има кулинарна работилница, работилница за правене на лодки, задвижвани от слънчеви панели, на кукли, на красиви предмети, изработени от използвани и стари вещи. Ще има също обучение по йога и керамика, детско вело-състезание, обучение по катерене и още много други игри и забавления.
На родителите ще представим различни теми и дискусии, свързани с отглеждането на здрави и щастливи деца.

Повече информация и програмата на фестивала

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2342 посещения

OFF

Последно качено » Новини