Календар

Стартира кампанията 'Пролет на живо'

Стартира кампанията 'Пролет на живо'На 1 март официално стартира 8-то издание на кампанията „Пролет на живо“, която се организира от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Това е образователна кампания, чиято цел е да включи повече хора в наблюдаването и проследяването на мигриращите птици. Нашият призив е да вдигнем очи към небето и да посрещнем пролетта с мигриращите птици.

Инициативата е международна и се координира от BirdLife International – глобална мрежа от природозащитни организации, представена в над 100 страни. В рамките на „Пролет на живо“ хора от Европа и Африка проследяват пристигането на 5 добре познати и често срещани мигриращи птици - бял щъркел, селска лястовица, черен бързолет, кукувица и обикновен пчелояд. Участниците от различни краища на света следят настъпващата пролет и записват своите наблюдения на www.springalive.net.

По време на целия сезон на „Пролет на живо“ ще бъдат организирани различни събития, съчетаващи забавление с обучение, като излети сред природата, информация за птиците и фотоконкурс. Това прави кампанията подходяща за широка публика: децата, техните семейства, учители и любителите на птиците. Всеки участник в „Пролет на живо“ е поканен да се забавлява с игрите и „Пролетния блог“ на интернет сайта www.sprinalive.net. Има и специална рубрика за учители, от която може да се изтеглят уроци и материали за миграцията на птиците.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2784 посещения

OFF

Последно качено » Новини