Календар

Фотоконкурс на тема „Зрънце любов във вашия обектив” обявява Българско дружество за защита на птиците

Фотоконкурс на тема „Зрънце любов във вашия обектив” обявява Българско дружество за защита на птицитеФотоконкурс на тема „Зрънце любов във вашия обектив” обявява Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). Конкурсът се провежда в рамките на кампанията за зимно подхранване на пойните птици „Зрънце любов”, чието начало бе поставено през декември. Стартът на кампанията бе даден с изработването и поставянето на хранилки за онези малки и не толкова малки пернати, които остават близо до нас през зимата. Това са птици, които всички познаваме – синигерите, врабчетата, кълвачите, червеношийките и сойките. Оцеляването им през студените месеци от годината е трудно, особено когато падне сняг.

Сега искаме да видим снимки от стотиците хранилки поставени в цялата храна. Затова е ред на всички, които обичат да поглеждат през обектива на фотокамерата да я вземат в ръце и да запечатат вълнуващи и красиви моменти от посещението на крилатите обитатели на парковете у нас на местата със специално поставени за тях семенца.
За участие във фотоконкурса „Зрънце любов във вашия обектив” се допускат снимки от подхранването на дивите птици през зимата в най-широк смисъл. Всеки любител или професионален фотограф може да участва с до три снимки. Фотосите задължително трябва да са направени в България и да не са участвали в друг конкурс. Крайният срок за изпращане на снимките е 15 февруари 2013 г.

Жури в състав представители на Българско дружество за защита на птиците, ФотоСинтезис, фоторепортер от вестник Дневник и утвърден орнитолог ще отличи победителите във фотоконкурса.
Наградените снимки и някой от най-добрите участвали в конкурса ще станат част от изложба, която ще бъде показана на няколко места в страната.

Ако обичате да снимате и искате да ни изпратите снимка за участие във фотоконкурса, но все още не сте си направили хранилка, може да видите как най-лесно става това на www.bspb.org/campaigns.
Подробности за фотоконкурса, както и условията за участие в него може да бъдат намерени на страницата на БДЗП, както и в профила в социалната мрежа facebook – Българско дружество за защита на птиците.

Фотоконкурсът „Зрънце любов във вашия обектив” се организира от Българско дружество за защита на птиците в рамките на кампанията за зимно подхранване на пойните птици „Зрънце любов” с подкрепата на ФотоСинтезис. Медиен партньор на кампанията и фотоконкурса е вестник Дневник.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3941 посещения

OFF

Последно качено » Новини