Календар

Приключи третото издание на пролетният фестивал Зелени дни

Приключи третото издание на пролетният фестивал Зелени дниВ изложението взеха участие повече от 50 фирми и организации, които представиха своите „зелени“ продукти, услуги и инициативи. Сред участниците бяха дирекциите на природните паркове, Министерството на икономиката енергетиката и туризма, Министерство на земеделието и храните, Общинско предприятие Туристическо обслужване, дестинация Сърбия и др. Многобройни бяха и участниците, производители и дистрибутори на био хранителни продукти, козметика, екологични играчки, пчелни продукти, чай и др.

Зелени дни предложиха на многобройната публика и богата програма, посветена на отговорното отношение към природата и хората. В програмата се включиха над 40 доброволци от различни организации като За Земята, Асоциацията за строителство с естествени материали, Фондация Заедно, Фабрика за идеи, Цирк Кумбо, НХА, фондация Кредо Бонум идр. Заедно с Адвентура и магазини Колелото за трета поредна година бе организирано велосъстезание с награди за деца, а тази година за пръв път вело приключенията на Зелени дни започнаха още в началото на април, когато се проведе Байк за Чепън около Драгоманското блато. Два дни преди началото на фестивалана, на 18 април в СУ бе организирана и конференцията „Дестинация София: стари предизвикателства и нови възможности“ с подкрепата на Столична община и посолството на Австрия.

Посетителите на фестивала Зелени дни имаха възможност да участват в правенето на ръчна хартия, изработването на глинени съдове, както и да научат как се прави плет от естествени материали. В останалото време голямата фестивална шатра беше център на уроци по народни танци, презентации и филми, свързани с екологични проблеми и зелени инициативи. По време на Зелени дни публиката можеше да разгледа и изложбата „Зелено: с ритъма на града“, която представи най-хубавите снимки от едноименния фотоконкурс.

Зелени дни завършиха с много настроение и музика на 22 април, с концерт на музикантите Асен и Милена, посветен на световния Ден на Земята. Програмата на събитието беше широко отразена в БНТ, ТВ7, ТВ On Air, VTV, Телевизия Туризъм, радиата БНР, Jazz Fm и N-Joy, а сред печатните медии партньори бяха сп. National Geographic, За хората, Една седмица в София, сп. Тема, сп. Вагабонд, както и сайтовете на Горичка и 360. За втора поредна година беше осъществена и кампанията с рециклирани, ръчно рисувани плакати в Метрореклама

Зелени дни 2012 бяха и първото събитие в България, което проследи въглеродния си отпечатък, чрез специално изработен калкулатор с помощта на фондация Тайм. Резултатите скоро ще бъдат обявени на сайта www.zelenidni.com

Снимки от изложението, работилниците и целия фестивал Зелени дни можете да видите тук.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3420 посещения

OFF

Последно качено » Новини