Календар

Прессъобщение от Инициативен Комитет 'За Чиста България' по повод срещата в Обласна управа - Варна от 12.12.2011

Прессъобщение от Инициативен Комитет 'За Чиста България' по повод срещата в Обласна управа - Варна от 12.12.2011Ние гражданите от ИК Комитет "За Чиста България” смятаме, че трябва да се внесем повече яснота заслучилото се на 12.12.2011 г в Областна управа Варна. Двадни преди тази среща министър Трайчо Трайков пред журналисти обявява, че на 12.12.2011 представители наШеврон ще вземат участие на среща в Областна Управа Варна. Г-н Симеонов Областенуправител на Варна на 12.12.2011 на въпросите на граждани и журналисти се опита да отрича и да скрие, че в сградата има представители на Шеврон.

Във връзка с разменените реплики между г-н Цветанов и г-н Сидеров по време на парламентарно заседание на дата 16.12.2011 , всички присъствали в предверието на Областна управа Варна могат дапотвърдят, че народните представители г-н Карбов и г-н Сидеров се държаха изключителноучтиво и възпитано и по никакъв начин не са повишавали тон , нито са нарушавали обществения ред ,нито пък подстрекавали гражданите и това може да се види и на видеото http://vbox7.com/play:m9c600ea7e

А ние гражданите присъствалитам бяхме поканени там от г-н Данчо Симеонов ОбластенУправител , който на предходната „закрита „ среща проведена в Областнаадминистрация Варна, не ни допусна дори на пресконференцията след срещата, като ни каза ,че ще има следваща среща, която вече ще е иза граждани. Това беше следващата среща и затова ниегражданите бяхме тук, но бяхме отново гонени с репликите „Напуснете „ и ” вън” .

Скандално беше поведението на представителите на Шеврон на тази среща и на Областна управа Варна , които първо се опитаха да СКРИЯТ, че в сградата въобще има представители на Шеврон ,а след това не позволиха двама народнипредставители г-н Сидеров и г-н Карбов ,който е избран отобластта да присъстват на работната среща за развитието на региона. Гражданите помолиха Шеврон да им отдели 15 минути след срещата и да отговори на техни въпроси, но това ни бе отказано. На излизане от сградата участниците в срещата, включително представителите на компания Шеврон дори не се представиха на стоящите впредверието хора включително и журналисти, срещайки погледите им се смутиха, наведоха глави и напуснаха сградата избягвайки погледа нахората. В предвид, че компанията навсякъде, където е работила е свързана с тежки аварии и замърсявания, скандално е, че представителите на компанията не поеха отговорност дори за 15 минути да застанат пред хората и да разговарят с тях, първо се криха, а след това бягаха едва ли не, мисля че „скритата” среща на 12.12.2011 в Областна управа Варна е показателна как смятат да работятенергийните компании в България.

На 21.12.2011г пред Областна Администрация Варна от 12 часа до 14 часа ще се проведе ПРОТЕСТ „ГРАЖДАНИТЕ ВЪН „ срещу липсата на прозрачност и обществено обсъждане при вземанена важни за Североизточен регион решения и обсъждания" (част от които са ипроучванията за търсене и добив на нефт и газ , които не ограничават използването на метода „хидравлично разбиване” при търсене и добив на шистовгаз).

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

5637 посещения 1 коментара

Коментари

  1. Марин
    2011-12-19 14:28:44

    Здравейте,
    моля редактирайте текста, има много неволни правописни грешки. Относно нарушените права, редно е да се заведе моментално дело за отказ за достъп до общественозначима информация по ЗДОИ точно за този случай, независимо от предходните дела и жалби по същия повод. То може да бъде индивидуално или колективно, като посоченото поведение може да се счита за мълчалив отказ.

OFF

Последно качено » Новини