Календар

Музиката на гората

Музиката на горатаБългарско дружество за защите на птиците има удоволствието да ви покани на откриването на изложба МУЗИКАТА НА ГОРАТА посветена на Международната година на горите с куратор Игната Василева и с партньорството на Национален природонаучен музей – БАН.

Изложбата открива врати на 3 ноември във фоайето на Национален природонаучен музей, бул. Цар Освободител №1 и ще продължи до 30 ноември 2011.

Представени са творби на девет автори – „художници на дивата природа” – картини, малка пластика и витраж.


...сбирам билки и цветя.
Във всеки миг дочувам птичи звуци,
от всяко място изворче бълбука.

Бо Дзю`и (772-846)

“Време беше за тази изложба! Време беше да покажем, че в България има художници на „дивата природа” както ни наричат по света или по-просто казано „обладани” от природата!

Изложбата е посветена на Международната година на горите.

Ще се опитаме да Ви въведем в покоя на Гората, за да чуете шумоленето, песните, жуженето, пърхането, ромоленето... да усетите свежият мирис, уханията и цветовете! Чуйте симфонията – Музиката на Гората, вижте я през нашите очи !”

Игната Василева
Куратор на изложбата „Музиката на гората”


Автори: Асен Игнатов, Валентин Катранджиев, Виктор Василев, Георги Пчеларов, Деница Пенева, Ева Димитрова, Игната Василева, Минчо Тодоров, Людмила Гъркова

Вдъхновена от красотата на горите и техните обитатели, художничката Игната Василева окуражи осем български творци да покажат своята „пееща гора”.

Кои са те? Какво ги вдъхновява и защо протегнаха ръка в тази инициатива ще разберете на 3 ноември 2011 (четвъртък) от 17,30 до 19,00 в Националния природонаучен музей.

Изложбата е благотворителна. Средства от продажбата на творбите авторите даряват на БДЗП за осъществяване на образователни природозащитни дейности.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3917 посещения

OFF

Последно качено » Новини