Календар

С 24-часов велопоход и информационна кампания за климата отбелязваме Европейската седмица на мобилността

С 24-часов велопоход и информационна кампания за климата отбелязваме  Европейската седмица на мобилносттаСофия, 19.09.2011 г. Коалиция за климата-България, ще се включи активно в Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември 2011 г., организирана и със съдействието на Столична Община. „За Земята”, заедно с „Велоеволюция”, „Зелените рицари”, фондация „ЕкоОбщност” ,WWF, Greenpeace ще представят различни инициативи.

От понеделник до четвъртък тази седмица (19-22 септември) пред Народния театър ще има информационни щандове, на които всеки ще може да разбере какви са наличните алтернативи за транспорт, който не води до увеличаване на промените в климата. Ще ви очакваме на тези щандове между 16 и 20 ч.

На 24 септември 2011 г. България ще се включи в международния ден за транспорт без използване на изкопаеми горива Moving Planet в рамките на глобалната инициатива срещу промените в климата 350.org.

Още от предишния ден група велосипедисти ще започнат 24-часов поход на щафетен принцип, предимно из софийските паркове, с цел да изминат 350 км. Те ще финишират в 12 ч. на 24 септември, събота, на Моста на влюбените до НДК.

София отбелязва за втори път официално Европейската седмица на мобилността. Миналата година в инициативата се включиха над 25 организации и над 200 хил. граждани.

Допълнителна информация:
- За да се запишете за участие в 24-часовия веломаратон и за да следите къде се намират участниците в реално време, вижте: http://mobilityweek.velobg.org/350km

- Още информация за Европейската седмица на мобилността има на http://mobilityweek.velobg.org/about_emw

http://www.climatebg.org

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2532 посещения

OFF

Последно качено » Новини