Календар

Синя седмица по Дунав и международен велотур

Синя седмица по Дунав и международен велотурВ рамките на събитието „Синя Седмица” (18-29.06.), органзирано от Дунавски компетентностен център (www.danubecc.org), Българската асоциация за алтернативен туризъм (БААТ-www.baatbg.org) в партньорство със сръбска и румънска сродни организации, организират международен велотур – среща на колоездачите в пролома Железни врата, Сърбия.

В мероприятието ще се включат множество любители на велотуризма от България, Сърбия и Румъния. Групата от български колоездачи ще тръгне от Видин и ще премине на сръбска земя през Неготин, Долни Милановац и проломът Железни врата.
Фестивалът "Синя седмица" през юни ще сложи началото на съвместни проекти, насочени към подпомагане развитието на туризма в страните от Долен Дунав.

Инициативата ще се проведе едновременно във всички градове по течението на р. Дунав, които са се присъединили към нея. В рамките на „Синята седмица” ще се проведе и плаваща конференция по Дунава в рамките, на която министри от България, Сърбия и Румъния ще подпишат Декларация за сътрудничество в сферата на туризма. Планира се „Синята седмица” да стане ежегодна инициатива, която да обединява страните и да е повод за среща на експерти и любители на специализираните форми на туризъм.


Дунавски компетентностен център (ДКЦ) е създаден през февруари 2010г. в Белград. Организацията развива и поддържа мрежи и подпомага изграждане на потенциал за такива на заинтересованите от туризма страни от Дунавския регион, като инвестира в подобряване на регионалното сътрудничество. ДКЦ обединява членове от публичния, частния и неправителствения сектор, на които помага за разработване, прилагане и маркетинг на устойчиви туристически продукти, проекти и нови стандарти за качество на туристическите услуги. Акцент пада върху Хърватия, Сърбия, Румъния, България, Молдова и Украйна, като има за цел да създаде обща регионална марка на туризма в Средния и Долен Дунав. Организацията се осъществява с финансовата подкрепа на Германското федерално министерство за икономическо сътрудничество и развитие (BMZ), които действат чрез Германска корпорация за развитие (GIZ).

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

6438 посещения

OFF

Последно качено » Новини