Календар

Пеликани победиха в конкурса за тениска за езерата на Бургас

Пеликани победиха в конкурса за тениска за езерата на БургасДва пеликана спечелиха симпатиите на журито в конкурса за тениска за езерата на Бургас, обявен в края на април тази година от Българско дружество за защита на птиците по проект „Живот за Бургаските езера”.

Авторските предложения на Ивелина Георгиева и Деница Ковачева ще украсят тениските на проект „Живот за Бургаските езера”. Пеликаните на двете дами ще разпространяват посланието за опазване на езерата, докато всички ние с гордост носим нашите тениски. Ивелина участва в конкурса с два идейни проекта. Единият от тях седемчленното жури отличи с първото място. Предложението на Ивелина е модерно и много оригинално - името на проекта „Живот за Бургаските езера” е изписано с фигурата на къдроглав пеликан. Другото й предложение е класирано на второ място.

Дизайнът за тениска на Деница Ковачева със сигурност ще се превърне в отличителен знак на проекта. Младата авторка също е избрала да използва пеликана, като носител на идеята за опазване живия свят на езерата на Бургас. Двете дами са членове на Българско дружество за защита на птиците. Ивелина се занимава с графичен дизайн, а Деница е ученичка в Немската гимназия в Бургас.

За участие в конкурса за тениска на проект „Живот за Бургаските езера” към програма LIFE+ на ЕС получихме 28 предложения от 20 автори. Журито, което включва специалист по графичен дизайн, ПР – експерти, фотограф и експерт биоразнообразие, оцени 10 дизайна по тяхната оригиналност, връзка с бургаските езера и техните обитатели. Селектираните предложения бяха консултирани с експерт по графичен дизайн.

Двете победителки в конкурса - Ивелина и Деница ще получат за награда по един красив фотоалбум – „Птиците на Тайван” и къщички за птици. Те ще носят, разбира се и тениска с дизайните на всяка една от тях.

Екипът на проект „Живот за Бургаските езера” благодари на всичките 20 участници в конкурса за дизайн на тениска за езерата. Всички вие ни помогнахте да разберем как искате да изглеждат тениските, които заедно да носим, разхождайки се сред езерата на Бургас, а защо не и на други места в нашата природа.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4230 посещения 1 коментара

Коментари

  1. xrist
    2011-06-16 09:12:53

    Кога и къде ще можем да ги видим (и да си ги купим съответно :) ) ?

OFF

Последно качено » Новини