Календар

Деца поставят къщички за птици

Деца поставят къщички за птициБДЗП отбелязва Международния ден на птиците - 1 април със 100 къщички поставени в детски градини и училища

По повод Международния ден на птиците - 1 април - Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и община Козлодуй започнаха съвместна инициатива за поставяне на къщички за гнездене на пойни птици в детските градини и училищата в Дунавските общини – Козлодуй, Байкал, Белене и Свищов.

100 къщички вече са поставени и ще посрещнат пернатите ни съседи. По време на акцията представителите на БДЗП показаха на децата как се поставя къщичка за птици и разказаха на малчуганите за птиците, обитатели на парковете и градините в населените места. Всички участници се убедиха, че големите и сините синигери са едни от нашите най-близки съседи, които огласят пролетта със звучните си песни. Деца и учители с радост приеха отговорността да се грижат и пазят крилатите ни приятели.

Денят на птиците – 1 април, се празнува в международен план от 1906 г., когато е била подписана международната конвенция за защита на птиците. Днес продължаваме да отбелязваме тази дата, за да покажем колко красива и същевременно крехка е природата около нас и колко необходими са нашите грижи, за да я запазим и споделим с нашите деца.

Инициативата се организира в рамките на проект „Транс-граничен модел за опазване на природата и устойчиво ползване на природните ресурси по течението на река Дунав”, финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния 2007-2013.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

6123 посещения

OFF

Последно качено » Новини