Календар

Часът на алтернативния туризъм

Часът на алтернативния туризъмНа 18.02. (петък) в 10ч. в зала 4 на НДК ще се проведе представяне на тема „Часът на алтернативния туризъм”, на което екипът на Българска асоциация за алтернативен туризъм ще представи своите проекти и инициативи:

- Трансевропейски велосипеден маршрут “По пътя на Желязната завеса” - най-новия маршрут от европейската велосипедна мрежа минава през България
- Qualitool европейски портал за качество в селския туризъм
- Зелена къща - иновации за по-отговорен продукт и новата процедура за кандидатстване
- Дунавския компетентностен център и възможностите пред България.

Кирил Калоянов ще представи два проекта на Асоциацията. “По пътя на Желязната завеса” е едно годишен проект, който започна през януари и се финансира от Главна дирекция “Индустрия и предприемачество” на Европейската комисия. Повече информация можете да намерите на сайта на БААТ - http://www.baatbg.org/welcome.php?page=3
Проектът Qualitool завърши в края на 2010 г. с финансиране от Програма Леонардо на Европейския съюз. На  quality.eurogites.org можете да разгледате портала за селски туризъм. Повече информация http://www.baatbg.org/welcome.php?subPage=5

Василена Василева ще представи новата процедура за кандидатстване за сертификат „Зелена къща” и интересни практики и иновации от последното оценително пътуване през месец ноември 2010 г. Ще бъде представена инициатива за обмен на опит между собствениците на места за настаняване от мрежата „Зелена къща”.

Любомир Попйорданов, председател на БААТ и на Дунавския компетентностен център, ще говори за развитието на туризма около р. Дунав какви са възможностите за развитие на общ туристически продукт на страните, през които преминава реката.

Накрая ще представим и становището на БААТ по проблемите на новия Закон за туризма, Закона за горите, въвеждането на туристическия данък и новата ДДС ставка.  Тази тема ще продължи в 15ч. в зала 8 на НДК с представители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

6975 посещения 1 коментара

Коментари

  1. erin
    2011-02-17 22:18:38

    На добър час! Това е начина да остане природа в България и хората от отдалечените кътчета да запазят поминъка и традициите си, вместо да се юрват на гурбет в чужбина или в големите градове.

OFF

Последно качено » Новини