Календар

Фотоизложба „България-Тайван: Пътуване с птиците” отваря врати в Природонаучния музей

Фотоизложба „България-Тайван: Пътуване с птиците” отваря врати в Природонаучния музейНа 30 септември отваря врати за посетители фотоизложбата „България-Тайван: Пътуване с птиците”. Домакин на експозицията ще бъде Националният природонаучен музей в София. Изложбата ще продължи от 30 септември до 30 октомври.

Организатори на изложбата са Българското дружество за защита на птиците (БДЗП), партньор на BirdLife International и Представителството на Тайван за Гърция, Кипър и България в партньорство с Националния природонаучен музей – БАН. Медиен партньор на събитието е списание GEO.

Изложбата ще бъде открита на 29 септември от Нейно Превъзходителство посланика на Тайван г-жа Елизабет Чу. На откриването са поканени министърът на околната среда и водите г-жа Нона Караджова, кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, редица официални гости от Тайван, както и представители на български и международни организации.

Изложбата е част от програмата за отбелязване на 2010 - Международната година на биологичното разнообразие. Целта е да привлече вниманието към уникалното разнообразие на птици в България и в далечен Тайван, както и върху значението на опазването на птиците и техните местообитания за хората.

Ще бъдат представени 22 фотографии на птици от България и 20 от Тайван. Българските фотографии са избрани след провеждането на конкурс за най-добра снимка на тема „Пътуване с птиците”, който стартира през юни, а най-добрите фотографии бяха избрани през август. Автор на снимките от Тайван е известният бизнесмен и природолюбител К. К. Куо.

Победител във фотоконкурса за България стана Ивайло Зафиров със снимката „Криле”. Второ място зае Христо Пешев с творбата си „Хармония в синьо и бяло”, а трето – Борислав Борисов с „Черно и бяло”. Журито имаше нелеката задача да оцени повече от 350 фотографии, дело на 30 фотографи природолюбители. 12 автори бяха селектирани за участие в изложбата.

Посетителите на експозицията ще имат също възможност да гласуват за Наградата на публиката, чийто носител ще получи дигитален фотоапарат „Olympus”.

За повече информация:
Теодора Иванова, БДЗП
tea.ivanova@bspb.org
0878 599 362

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

6484 посещения

OFF

Последно качено » Новини