Календар

Немската група Минерве пее за природата!

Концертът ще е на 23 октомври 2007 г. в клуб Маската от 21.00 ч.
с участието на Limes Agonae (София), Проетарии (София) и DJ съпорт – Gothprince (Dark Friends)

Повече от 5 години MINERVE се подвизават на уейв/синтпоп сцената, като още от самото си създаване през 2002 г. стават популярни сред познавачите на този тип музика и това никак не е случайно.

Успехът им се крие в невероятната симбиоза между звука на синтезатора на Матиас Тюрк и звучащия нежно, но иначе мощен глас на певеца Даниел Волац. Двамата безкрайно лесно се сливат с духа на днешното време.

След интензивна работа в студиото бандата представя дългоочаквания си дебютен албум, наречен “Breathing Avenue” през май 2004 г. Не само феновете и приятелите на групата, но и много от критиците й не можеха да отрекат, че “този албум е един от най-добрите албуми със синтпоп музика от доста време насам“ (depechemode.de).

С издаването на албума-компилация „Love Traces“ с руския култов лейбъл Q-Code Records през май 2007 групата за първи път получава шанса да се представи на многобройните фенове не само в Русия, а също и в Турция, Украйна и за наша радост в България, предоставяйки ни възможността да се уверим безапелационно, че именно те са “перлата в морето от музика, която заслужава да бъде открита” (depechemode.de)…


Датата на концерта в София – 23 октомври ще е решаваща за защитата на българската природа, предвид че е твърде близо до съдбовното решение за съдбата на европейската мрежа от защитени територии НАТУРА2000 на територията на Черноморието и планини като Рила, Родопите, Странджа и Западна Стара планина. Затова е добре всички, които милеем за българската природа и за бъдещето на обществото ни, да посетим този концерт, като се надяваме той да бъде първият от поредица концерти на световни имена, подкрепящи природозащитната кауза в България.

Цена на билета: 10 лв.

Повече прочети тук:
http://dark.friends-bg.com/viewtopic.php?t=169
http://www.myspace.com/minerveband
http://www.myspace.com/proletarii">http://www.myspace.com/limesagonae http://www.myspace.com/proletarii

Заповядайте!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

OFF

Последно качено » Новини