Календар

Блатно кокиче в плажа Корал и незаконните строежи по Южното Черноморие

Блатно кокиче в плажа Корал и незаконните строежи по Южното ЧерномориеПрес-конференция
БТА 24.6.2010 от 13:00ч

Организатори:
Клуб Екстрем - еко клуб, алпийски, спелео и сърф клуб
Асоциация на парковете в България

На 11 август 2003 г. със заповед № РД-1030 министъра на околната среда и водите Долорес Арсенова ЗАЛИЧАВА от регистъра на защитените територии природна забележителност "Блатно кокиче" в къмпинг "Корал" в землището на с. Лозенец, община Царево, поради "необратимо увреждане на местообитанието и изчезване популацията на блатно кокиче от находището му".

Днес, 7 години след заличаването на защитената територия, голяма популация на блатното кокиче все още обитава района на бившия къмпинг "Корал" в с. Лозенец.

ПРОГРАМА:

1. ДА ЗАПАЗИМ КОРАЛ: Инициатива за възстановяване на природна забележителност "Блатно кокиче в къмпинг Корал"

Безпрецедентната инициатива за възстановяване на защитената територия, тръгнала от сърфисти и алпинисти, ще представи Кирил Русев, зам. председател на Клуб "Екстрем", Председател на Българската федерация по катерене и алпинизъм и Директор на Планинската Спасителна Служба.

2. Стъпки за възстановяване на защитени територии и нормативна уредба

Факти за престъпната практика по заличаване на защитени територии за закрила на природата, процедурата по възстановяването им, както и инициативите за създаване на нови пракове и защитени местности ще представи Тома Белев, Директор на ПП "Витоша" и Председател на Асоциацията на парковете в България, включваща паркови работници от цялата страна.

3. Истинските причини за заличаване на природната забележителност "Блатно кокиче в къмпинг Корал" - далавери и измами в община Царево

За поредния мега-строеж по нашето Черноморие, наложил престъпното заличаване на защитената територия на плажа "Корал", ще разкаже Атанас Чобанов, разследващ журналист и блогър.

Далаверите за милиони с общинска земя на първа линия зад плажа Корал в с. Лозенец ще бъдат обяснени отново от журналиста Атанас Чобанов.

4. Множество нарушения на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие ще бъдат изложени от адв. Свилен Овчаров от гражданска група "Зелените адвокати".

- - -

Връзки:

Още по темата от Медиапул:
МРРБ ще съди Община Царево за незаконната сделка с плаж "Корал"
.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

7914 посещения 2 коментара

Коментари

 1. гларус
  2011-01-15 12:20:31

  вижте само физиономията на арнауд(т)ов,но преди това разберете на коя партия служи и после вижте сега попския плаж в Царево и хълма/гробище над него*(не става дума за истинското старо гробище)

 2. Калин
  2010-06-23 17:13:35

  Включете се в подписката за спасяването на Корал
  http://bgpetition.com/koral/index.html

OFF

Последно качено » Новини