Календар

Бедстващи защитени птици спасени от БДЗП Бургас

Бедстващи защитени птици спасени от БДЗП БургасБДЗП

В края на миналата седмица служители на хипермаркет „Баумакс” подадоха сигнал за уловена в магазина сова. След проверка на място от доброволци на БДЗП Бургас се оказа, че това е забулена сова (T. alba), която е попаднала в магазина, вероятно през отворен прозорец. На совата е направен преглед и е установено, че птицата е в добро състояние. Впоследствие е опръстенена със стандартен пръстен на Българска орнитологическа централа и е освободена на подходящо място.

Друга бедстваща птица се оказа един обикновен мишелов (B. buteo), който бе донесен от граждани в ПЗЦ „Пода”. Птицата не беше в добро състояние и бе препратена за лечение в специализирания център в Стара Загора.

Оказването на помощ на бедстващи защитени птици е традиционна дейност за БДЗП Бургас. Във връзка с това към ПЗЦ „Пода” е изградена и специална волиера за временно пребиваване на бедстващи птици.

Благодарим на членовете на БДЗП Бургас, които се включиха в спасителните акции. Специални благодарности изказваме и на служителите на хипермаркет „Баумакс”, които се свързаха с БДЗП, загрижени за съдбата на красивата птица.

БДЗП Бургас

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

6232 посещения

OFF

Последно качено » Новини