Календар

СТАРТИРА КАМПАНИЯ ЗА ИЗВЪНКЛАСНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ В СТОЛИЧНИ УЧИЛИЩА

СТАРТИРА КАМПАНИЯ ЗА ИЗВЪНКЛАСНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ В СТОЛИЧНИ УЧИЛИЩАПрез ноември, Българско дружество за защита на птиците стартира кампания за извънкласни образователни беседи в столичните училища. Кампанията се осъществява в рамките на образователната екологична инициатива “Моят зелен град”, в партньорство с компанията Coca-Cola.

Темата на беседите ще бъде „Водата, промените в климата и птиците”. Целта ни е да ангажираме подрастващите в опазването на околната среда в България. Освен теоретични послания, беседите ще включват практически съвети за устойчиво използване и опазване на природните ресурси.

Уроците ще бъдат насочени към ученици 5-8 клас и могат да бъдат проведени в учебните стаи. Учениците ще получат и специално разработени помагала по двете теми.

Изпратени са писма до всички Софийски училища с покана да подадат заявка за беседа. Приоритетно ще бъдат включени училища, които вече са взели участие в образователната инициатива. Припомняме че през 2008 г. бе проведена аналогична кампания. Тогава темата на беседите беше „Как да помогнем на птиците в градска среда”.

За предстоящи събития, приоритетно ще бъдат включвани училища, в които има най-много членове на Българско дружество за защита на птиците. Повече за членството в организацията може да видите на страницата на БДЗП www.bspb.org.

За контакти:
greencity@bspb.org

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4192 посещения

OFF

Последно качено » Новини