Календар

„Домът и семейството”. Това е голямата тема, представена в брой 2 на първото българско еко списание за деца „МОГИ зелената маймуна”.

„Домът  и семейството”. Това е голямата тема, представена в брой 2 на първото българско еко списание за деца  „МОГИ зелената маймуна”.Специално отбелязваме две предстоящи празнични дати: 21 ноември - Деня на християнското семейство, и 20 ноември – когато се навършват 20 години от приемането от ООН на Конвенцията за правата на детето.

В нашата приказка Моги разбира защо Еди е тъжен - а именно, че гъските не живеят по дърветата и че имат нужда от семейство.

Любознателните могат да научат кое животно къде живее и че семействата нa животните, както и на хората, са различно големи.

Чудесната идея как да направим хранилка за птици представят приятелите от Българското дружество за защита на птиците.

Екологичният научно-образователен център към Зоопарк – София представя амурския тигър Глезла и любопитна информация за тигрите.

Новата рубрика „Чисто и просто” включва игри, с които се учим да сортираме отпадъците.

И още: стихотворение на чудесната поетеса Мария Донева, втори урок по йога, и много игри и картинки, които провокират децата едновременно да се забавляват, да мислят и да учат.

Вторият брой на „МОГИ зелената маймуна” е на пазара от 17 ноември.

С най-добри пожелания:
Камелия А. Станчева,
главен редкатор на „МОГИ зелената маймуна”
kastancheva@gmail.com
0887 258 331

Първото българско авторско рисувано еко списание - „МОГИ зелената маймуна”. Предназначено е за деца на възраст от 4 до 9 години и техните родители. Излиза всеки месец в 40 цветни страници.

http://www.zelenatamaimuna.com/

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3108 посещения

OFF

Последно качено » Новини