Календар

Две събития в Кюстендил през ноември, посветени на околната среда

Две събития в Кюстендил през ноември, посветени на околната средаПриятели на природата, щастливи сме да ви поканим на две събития през ноември, посветени на околната среда.

Първото - на 20 ноември 2009 г. в залата на Възрожденското училище от 17:30 ч. ще бъде представена презентация на тема: „Заедно за птиците и хората“, запознаваща големи и малки с факти за нашите приятели птиците, какво е БДЗП и с какво се занимават те.

Теодора Иванова, редактор на списанието „За птиците“ и отговорник връзки с обществеността, ще ни запознае с интересната информация. Събитието е за хора от всички възрасти! Родители, доведете децата си! Кой знае - орнитологията може да бъде тяхната голяма, но неосъзната любов! Организатори на събитието са ГИК „Петър Димков“-Кюстендил и БДЗП-гр.София.

Второто - на 21 ноември 2009 г. по случай Денят на християнското семейство Община Кюстендил, Отдел „Култура и духовно развитие“ при гр. Кюстендил и ГИК „Петър Димков“ организират почистване на лесопарк „Хисарлъка“ под надслов „Аз,мама и татко почистваме гората!“. Отдел „Чистота“ ни черпят с извозването на боклука! Ще имаме гости от Бургас и София. Целта на акцията е не само да се изчисти голяма част от кюстендилската гора, но и да се изгради у децата чувство за отговорност към природата на България. Не забравяйте, мили родители, че децата са огледало на вашите мисли и действия! Те копират всичко, което правите! Направете нещо добро и красиво заедно с тях!

Главната среща ще бъде в 11:00 ч. пред стадион „Осогово“! Нека да не оставяме безобразна мърсотия под снега!

С това почистване ще сложим началото на една традиция-всяка последна събота на месеца да се прави „семейно“ чистене на Хисарлъка!!! :)

Организатори: Община Кюстендил, ГИК „Петър Димков“, Отдел „Култура и духовно развитие“, БДЗП- гр. София, БДЗП- гр. Бургас, Отдел „Чистота“, доброволци от гр. Кюстендил.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4288 посещения

OFF

Последно качено » Новини