Календар

Предложението за удължаване на срока за лов на водоплаващи птици е оттеглено

Предложението за удължаване на срока за лов на водоплаващи птици е оттегленоНа 27 октомври 2009 г. на заседание на парламентарната Комисия по земеделие и гори, на което бяха обсъдени предложенията за поправки в Закона за лова, стана ясно, че под натиска на природозащитни организации, включително БДЗП в Коалиция „За да остане природа в България”, предложението за удължаване на срока за лов на водоплаващи птици е оттеглено.

Припомняме ви, че Законопроект, внесен на 24.09.2009 в НС от народни представители от ПП ГЕРБ, предвиждаше удължаване на срока за лов на водоплаващ дивеч от 31 януари на 28 февруари.

Природозащитната общност в страната реагира веднага срещу тази потенциална заплаха за птиците, като от името на Коалиция „За да остане природа в България” беше изпратено отворено писмо до Министър-председателя и Председателя на парламента и беше организирана он-лайн петиция, която до момента събра над 1500 подписа.

БДЗП сезира Европейската Комисия ГД „Околна среда”, като изпратеното на 10.10.2009 писмо бе заведено в Комисията като жалба.

За повече информация:
Стойчо Стойчев, Директор по природозащитата
stoycho.stoychev@bspb.org

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

5324 посещения

OFF

Последно качено » Новини