Календар

Зелената къща 2009

Зелената къща 2009Българска асоциация за алтернативен туризъм обявява второто издание на конкурса за оценка на български къщи за гости и семейни хотели „Зелена къща 2009”. След успешното провеждане на пилотното издание през 2008 г. бяха издадени 24 отличия на домакини на малки хотели от цялата страна. След старта си безсрочният проект Зелена къща предизвика интереса на професионалисти в туризма, медии, туроператори и туристи.

Зелена къща® е марка за качество, която предлага адреси на гостоприемството, отбрани заради тяхното автентично посрещане и грижа за природата при обслужването на гостите си. Сертификатът се присъжда на къщи за гости и семейни хотели, които успешно са преминали оценка за съвместимост с европейските критерии за качествено настаняване, при които отрицателното въздействие върху природата е сведено до минимум. Експертите на БААТ оценяват доколко стопанството пести природните ресурси, опазва чистотата на околната среда и насърчава гостите си да пътуват по един отговорен начин с уважение към природата.

В Секретариата на БААТ започва приемът на кандидатури за Сертификат Зелена къща®. Търсят се места, които могат да накарат гостите си да се почувстват у дома и да изживеят пътуването си като лично откритие и приключение. Предимство за участниците е предлагането на домашен уют и неопитвани местни ястия, участие в занятия по традиционно изкуство и разходки из околностите в увлекателната компания на домакините.

Повече информация за регламента ще намерите в интернет на адрес www.baatbg.org.

Екипът на БААТ

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4654 посещения

OFF

Последно качено » Новини