Календар

Новини


Протестите срещу застрояването на Национален парк Пирин продължават и този четвъртък

Протестите срещу застрояването на Национален парк Пирин продължават и този четвъртъкЧерноморието под заплаха от бетон и на север, и на юг

Протестите в защита на Национален парк Пирин продължават и тази седмица, като вече включват и все по-назряващите опасности с българското Черноморие, припомнят от коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“.

Прочети пълния текст

79 посещения

„Сакар- опознай непознатата!” - курс 'Опазване на биоразнообразието'

„Сакар- опознай непознатата!” - курс 'Опазване на биоразнообразието'Тази сряда (25.4.2018) искаме да ви запознаем с една от най-непознатите в България планини, а именно най-ниската сред тях - Сакар. Лекторите ни ще представят палитра от разнообразна информация за планината, нейното биоразнообразие, богатото ѝ културно наследство и възможностите за туризъм.

Прочети пълния текст

170 посещения

Школа по орнитология и природозащита - Лекция 21

Школа по орнитология и природозащита - Лекция 21На 24 април от 18:30 ще се проведе 21 от школата по орнитология и природозащита на тема: Видове птици от разред Врабчоподобни (5-а част)

Прочети пълния текст

80 посещения

Световният ден на мигриращите риби или защо е важно да има свободни от прегради реки

 Световният ден на мигриращите риби или защо е важно да има свободни от прегради рекиНа 21 април отбелязваме Световния ден на мигриращите риби. Той е повод да си припомним за значението на мигриращите риби и колко жизнено необходимо за всички нас е да има здрави, свободно течащи реки.

Прочети пълния текст

105 посещения

Седмият Байк и рън за Чепън на 28 април става част от Българска колоездачнa лига

Седмият Байк и рън за Чепън на 28 април става част от Българска колоездачнa лига В седмото си поредно издание на 28 април в Драгоман едно от най-големите състезания за планинско бягане и колоездене „Байк и рън за Чепън“ се изкачва на ново равнище. Надпреварата става част от Българска колоездачна лига (БКЛ) и вече дава право на квалификационни точки за годишното класиране на БКЛ.

Прочети пълния текст

103 посещения

Активисти на „Грийнпийс“ призоваха енергийните министри на ЕС за по-голяма подкрепа за възобновяемата енергия

 Активисти на „Грийнпийс“ призоваха енергийните министри на ЕС за по-голяма подкрепа за възобновяемата енергияАктивисти на „Грийнпийс“ направиха демонстрация пред Националния дворец на културата, по време на неформалната среща на енергийните министри на ЕС. Те настояха за ускорен и справедлив преход от изкопаеми горива към възобновяеми енергийни източници и за осигуряване на възможности за отделните граждани, общности или малки предприятия сами да произвеждат енергията, от която се нуждаят.

Прочети пълния текст

107 посещения

Протестите в защита на Пирин продължават

Протестите в защита на Пирин продължаватМеждународният ден на обектите на световното наследство – 18 април, е повод да си припомним необходимостта от опазването им за идните поколения

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ съобщава, че на 19 април 2018 г., четвъртък, граждани продължават да протестират за оттегляне на решението на правителството от декември 2017 г. да отвори за строителство 48% от територията на Национален парк Пирин. Протести ще има в София, Благоевград, Варна, Пловдив, Сливен и Виена.

Прочети пълния текст

196 посещения 2 коментара

Енергийните министри от ЕС ще обсъдят европейските цели за възобновяема енергия и енергийна ефективност на неформална среща в София

Енергийните министри от ЕС ще обсъдят европейските цели за възобновяема енергия и енергийна ефективност на неформална среща в СофияНа неформално заседание на 19 април в София, министрите на енергетиката от Европейския съюз ще обсъдят европейските цели за възобновяема енергия и енергийна ефективност за 2030 г., както и механизмите и регламентите за тяхното прилагане и постигане.

Прочети пълния текст

151 посещения

Съдът на Европейския съюз постанови, че сечта в Беловежа, една от най-старите гори в Европа, е незаконна

Съдът на Европейския съюз постанови, че сечта в Беловежа, една от най-старите гори в Европа, е незаконнаФиналното решение на Съда на ЕС от 17 април е, че в полската гора Беловежа, която е световно защитен природен обект от списъка на ЮНЕСКО, сечта е незаконна и продължаването й ще наложи тежки глоби на страната.

Прочети пълния текст

145 посещения

Протестите срещу застрояването на Национален парк Пирин продължават и този четвъртък в Благоевград, Варна, Велико Търново и Сливен

 Протестите срещу застрояването на Национален парк Пирин продължават и този четвъртък в Благоевград, Варна, Велико Търново и СливенПротестите в защита на Национален парк Пирин продължават тази седмица, припомнят от коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“. След вчерашния протест в София, пред НДК, където се провеждаше неформална среща на европейските министри на околната среда, в четвъртък, 12 април 2018 г. граждани ще излязат по улиците на Благоевград, Варна, Велико Търново и Сливен.

Прочети пълния текст

204 посещения

         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!

  Знаете ли, че..

  Пещери се образуват при движение на води попаднали в подземни кухини. Водата разрушава скалите както химично, така и физически.
           Планина, обичам те